Goedemorgen Bitcoin: PayPal stopt cryptoverkoop in Verenigd Koninkrijk

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Deze software belooft bitcoin minen 260 procent efficiënter te maken

Quantum Blockchain Technologies (QBT), een onderzoeksbedrijf in het Verenigd Koninkrijk, heeft op basis van kunstmatige intelligentie algoritmes ontwikkeld, die de kans op het vinden van een blok voor bitcoin miners significant kan vergroten. Dit claimt CEO Francesco Gardin in een interview met Cointelegraph.

De technologie van QBT zou het mogelijk maken om “slim” te zoeken naar winnende hashes, in plaats van willekeurige pogingen te doen.

Het team van QBT ontwikkelde twee methoden om de prestaties van ASIC-miners te verbeteren, ze efficiënter te maken en de kans op het vinden van een nieuw blok te vergroten. De zogenaamde “Methode A” zou de miners met 10 procent verbeteren, terwijl er met “Methode B” een winst van 260 procent behaald kan worden.

Britse klanten PayPal kunnen vanaf 1 oktober géén bitcoin meer kopen

PayPal gaat crypto-aankopen voor Britse klanten tijdelijk opschorten. Het bedrijf moet gaan voldoen aan de lokale regelgeving en is daardoor genoodzaakt om te stoppen met (een deel van) hun cryptodiensten.

Vanaf 1 oktober 2023 kunnen klanten van PayPal in het Verenigd Koninkrijk geen cryptocurrency’s meer kopen, tot de dienst op het platform naar verwachting begin 2024 weer zal worden geactiveerd.

Deze stap volgt op nieuw opgestelde voorschriften van de Britse Financial Conduct Authority (FCA). Deze voorschriften leggen aanvullende voorwaarden op aan cryptobedrijven. Vanaf 1 september 2023 moeten alle onder de FCA geregistreerde cryptobedrijven zich houden aan de bepalingen van de Travel Rule.

PayPal moet hier eerst aan voldoen alvorens klanten er weer digitale activa mogen aanschaffen.

Bitmain komt met Antminer S21-serie, miner van $7.000 die 250 TH/s levert

Bitcoin miner fabrikant Bitmain kondigt het begin van een nieuwe serie aan ASIC’s aan. Na enkele jaren met veel verschillende miners uit de S19-serie, is het nu (eindelijk) tijd voor de S21-serie. Deze bestaat vooralsnog uit de Antminer S21 en de S21 Pro.

De bitcoin community heeft twee pagina’s gevonden op de webshop van Bitmain met meer informatie. De S21 miner kost $5.800 en kan pas vanaf maart 2024 worden verscheept. De specs zijn geschat op 210 TH/s tegenover 3150 watt.

Het gebruikt 5 nanometer-chips en weegt in totaal 16 kilogram. Deze miner is naar verluidt 40% efficiënter dan de S19-serie. Naast de eerder genoemde S21 is er ook de S21 Pro, goed voor 250 TH/s tegenover een prijs van $7.000.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...