Goedemorgen Bitcoin: pensioenfondsen en banken zetten in op BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘El Salvador gaat terug naar ruilhandel, BTC is geen geld’, volgens centraal bankier Mexico

Een gouverneur van de Bank of Mexico keurt de stap van El Salvador om van Bitcoin een betrouwbaar wettig betaalmiddel te maken af. Hij noemt prijsvolatiliteit een van de belangrijkste problemen op weg naar volwaardige acceptatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het gaat om Alejandro Díaz de León, werkzaam voor de centrale bank van het land. In een interview met Reuters vertelt hij dat de positie van Bitcoin in het huidige financiële systeem lijkt op “een dimensie van edelmetalen” vergeleken met het fiatgeld van de centrale bank.

Twee Amerikaanse pensioenfondsen zetten in op Bitcoin

Twee pensioenfondsen in de Amerikaanse staat Virginia zetten in op bitcoin. Ze hebben toestemming gevraagd om bitcoin te kopen.

Het gaat om een fonds van de politie in het gebied Fairfax en een ander pensioenfonds genaamd Fairfax County Employees’ Retirement System (PORS). Bij goedkeuring investeren zij in totaal $50 miljoen in het Parataxis Capital Management Fund.

Grootste bank van El Salvador accepteert Bitcoin betalingen

Bitcoin (BTC) is een wettig betaalmiddel in El Salvador en dat zorgt voor mogelijkheden. De grootste bank van het land laat klanten hun leningen en andere rekeningen in bitcoin betalen.

Bancoagrícola biedt nu verschillende mogelijkheden om te betalen met BTC. Naast rekeningen van de bank kunnen klanten ook betalen met bitcoin bij bedrijven die aangesloten zijn op hun betaalnetwerk. Een bedrijf uit New York, Flexa, bouwde de optie om in de bank app van Bancoagrícola te kunnen betalen met BTC.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...