Grootste bank van El Salvador accepteert Bitcoin betalingen

Bitcoin (BTC) is een wettig betaalmiddel in El Salvador en dat zorgt voor mogelijkheden. De grootste bank van het land laat klanten hun leningen en andere rekeningen in bitcoin betalen. Dat meldt Flexa.

Bancoagrícola biedt nu verschillende mogelijkheden om te betalen met BTC. Naast rekeningen van de bank kunnen klanten ook betalen met bitcoin bij bedrijven die aangesloten zijn op hun betaalnetwerk. Een bedrijf uit New York, Flexa, bouwde de optie om in de bank app van Bancoagrícola te kunnen betalen met BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin in de praktijk

In de praktijk ziet deze stap er als volgt uit: klanten krijgen nog altijd hun rekening in de waarde van een Amerikaanse dollar. Ze kunnen er nu echter voor kiezen om satoshi’s te betalen in plaats van de dollar als betaalmiddel. De optie moet werken met elke wallet die gebruik maakt van het Lightning Network.

Winkeliers in het land kunnen ook bitcoin accepteren via de diensten van de bank. Flexa geeft aan dat ze bezig zijn om dit nog makkelijker te maken.

Een nadeel van het implementeren van dit soort bankoplossingen is het feit dat je nog altijd werkt met een tussenpersoon. Bitcoin is uitermate geschikt om direct zelf te accepteren. Daarvoor moet je echter wel enige technische kennis in huis hebben. Dit soort diensten nemen dat denkwerk uit handen.

De gemiddelde winkelier wil waarschijnlijk zoveel mogelijk betaalopties bieden (zeker als ze lokaal groeien in populariteit), maar zal zich niet direct druk maken over hoe het precies werkt.

El Salvador

El Salvador is het eerste land ter wereld waar bitcoin officieel een nationale munt is. Het staat naast de Amerikaanse dollar als betaalmiddel in het land. Dat zorgt voor veel nieuws en nieuwe kansen voor de mensen in El Salvador. Naast de diensten rondom de dollar kunnen ze nu ook gebruikmaken van alles wat het bitcoin ecosysteem te bieden heeft.

Er is een overheidswallet (Chivo), maar ook met open-source bitcoin wallets kun je op veel plekken in het land inmiddels betalen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...