Goedemorgen Bitcoin: ‘pensioenfondsen VS houden BTC in de gaten’

878 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

‘Pensioenfondsen in Amerika houden bitcoin scherp in de gaten’

Volgens een artikel van de Wall Street Journal tonen pensioenfondsen in de Verenigde Staten nog steeds interesse in digitale valuta zoals bitcoin. De daling van de koers van alle cryptovaluta heeft daar geen verandering in gebracht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze schrijven dat vermogensbeheerders zoals VanEck de afgelopen jaren veel vragen hebben ontvangen over crypto-investeringen van pensioenfondsen in de VS.

De krant haalt een voorbeeld aan van de directeur van de Texas Association of Public Employee Retirement Systems. Art Alfaro maakt de vergelijking van de huidige staat van cryptovaluta met het begin van het internet. Volgens hem is het een “activaklasse is die niet mag worden genegeerd”.

Celsius mag toch bitcoin verkopen uit mining

Celsius mag bitcoin verkopen die voortkomen uit het minen van BTC. Dat zegt een rechter in New York.

Celsius ging eerder dit jaar op de fles wegens grote financiële bedrijven. De geldverstrekker is door een combinatie van slecht beleid en moeilijke marktomstandigheden omgevallen. Klanten en andere schuldeisers zitten nu met de gebakken peren.

Tijdens het proces van het faillissement is het niet de bedoeling dat de bezittingen zomaar worden geliquideerd. Celsius hoopt echter naar eigen zeggen met de winsten uit hun miningtak andere zaken te kunnen compenseren.

Bitcoin miner Stronghold zet 26.200 rigs in de verkoop

Bitcoin mining bedrijf Stronghold Digital Mining gaat 26.200 rigs in de verkoop zetten. Ze willen daarmee de schuldenlast omlaag brengen.

Het bedrijf heeft een akkoord bereikt met kredietverstrekkers zoals New York Digital Investment Group (NYDIG) en WhiteHawk Capital. Door deze machines te verkopen, kan Stronghold alle openstaande schulden afdekken. Het zou gaan om van $67,4 miljoen, zo schrijft het bedrijf dinsdag.

Het idee is dat de betalingen voor korte termijn daarmee eenvoudig zijn te dekken. Een ander bijkomend voordeel is dat er $20 miljoen aan extra borrowing capacity bij komt.