‘Pensioenfondsen in Amerika houden bitcoin scherp in de gaten’

Volgens een artikel van de Wall Street Journal tonen pensioenfondsen in de Verenigde Staten nog steeds interesse in digitale valuta zoals bitcoin. De daling van de koers van alle cryptovaluta heeft daar geen verandering in gebracht.

Bitcoinpensioen

Ze schrijven dat vermogensbeheerders zoals VanEck de afgelopen jaren veel vragen hebben ontvangen over crypto-investeringen van pensioenfondsen in de VS.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De krant haalt een voorbeeld aan van de directeur van de Texas Association of Public Employee Retirement Systems. Art Alfaro maakt de vergelijking van de huidige staat van cryptovaluta met het begin van het internet. Volgens hem is het een “activaklasse is die niet mag worden genegeerd”.

“We nemen het op in een van onze educatieve forums. Je kunt het zien als het opnemen van educatieve sessies over het internet in het midden van de jaren negentig, of de introductie van de iPhone in 2007, of elektriciteit in het begin van de twintigste eeuw.”

Het artikel van de Wall Street Journal citeert ook Gil Luria. Hij is strateeg bij investeringsbank D.A. Davidson. Volgens de bankier blijven pensioenfondsen op zoek naar aantrekkelijke rendementen, waardoor ook investeringen in cryptovaluta worden overwogen.

“Het is een sport van pensioenfondsen om achter yield aan te gaan. De technologische crypto-activa hebben over het algemeen zo’n spectaculair rendement gehad in de afgelopen 12 jaar, dat het niet verrassend is dat deze ‘yield jagers’ op zijn minst hun tenen in het water zouden steken.”

Naar verluidt zijn er al enkele Amerikaanse public pension funds die bitcoin hebben gekocht, zoals het Houston Firefighters’ Relief and Retirement Fund (HFRRF). Het zou bij hen gaan om een bedrag van $25 miljoen in bitcoin en ether.

Sommige pensioenfondsen zitten ook in de problemen dankzij cryptovaluta. Het Canadese Caisse de dépôt et placement du Québec (CDPQ) investeerde $150 miljoen in het bijna-failliete Celsius.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws