Goedemorgen Bitcoin: Peter Brandt voorziet lange correctie

Goedemorgen! We hebben het opvallendste nieuwst voor je op een rij gezet. Begin de dag met en bitcoinontbijt.

60% van alle bitcoin staat meer dan 1 jaar stil

Bitcoiners reageren niet of nauwelijks op prijsbewegingen.60% van alle bitcoin staat al meer dan een jaar stil!.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Slechts twee keer eerder kwam het voor dat zoveel bitcoin al zolang stilstond. De vorige keren dat bitcoin dit datapunt bereikte steeg de koers fors.

De koers zit al sinds 5 januari onder de $45.000 en blijft nu rond de $40.000 hangen, maar on-chain data wijst er op dat maar weinig mensen bereid zijn om te verkopen. Een grafiek van Glassnode, dat on-chain analyse verricht, laat zien dat 60% van de bitcoin al minimaal een jaar in een wallet zit. Dit koppige hodlen door langetermijninvesteerders onderscheidt deze downtrends van veel andere prijsdalingen in het verleden.

Peter Brandt voorziet lange correctie en hekelt hype en ‘cheerleaders bitcoin’

Oudgediende onder de traders Peter Brandt heeft gewaarschuwd dat een correctie van bitcoin historisch gezien vele maanden kan duren. Het kan dus maar zo zijn dat het nu ook weer lang gaat duren voordat we een nieuwe all time high zullen zien, denkt hij en bekritiseert hiermee tegelijk bitcoiners die voortdurend crypto hypen, ongeacht de prijs.

De week in Bitcoin: ‘Overweeg je bitcoin van beurzen te halen’

We kijken terug op een bewogen bitcoinweek. De koers zakte verder door. Ook speelt bitcoin een rol bij de protesten in Canada én voorkwam een onderzoeker een grote marktcrash van bitcoin. Dat en meer gebeurde in week 7 van 2022.

Op het moment van schrijven staat de koers van bitcoin rond een prijs van $38.300, dat is 10% lager dan 7 dagen geleden. We hebben het belangrijkste en meest opmerkelijke nieuws van deze week voor je op een rij gezet.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...