Goedemorgen Bitcoin: Prijs bereikt hoogste punt van 2022

Goedemorgen Bitcoin: Prijs bereikt hoogste punt van 2022

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin bereikt hoogste punt van dit jaar

De bitcoin koers bereikte gisteren het hoogste punt van dit jaar: $21.340. De prijs van BTC is met ruim 22% in een week tijd.

Tijd voor wat perspectief. Bitcoin bereikte op verschillende grote beurzen de prijs van $69.000 in november 2021. Daar zijn we met de huidige dagkoersen nog ver van verwijderd.

In onderstaande grafiek zie je de prijsbewegingen van bitcoin in het afgelopen jaar. Op de kleinere grafieken (van een maand of week) zien we een grote stijging, maar met iets meer uitzoomen krijg je een ander beeld. De prijs van bitcoin daalde mee met de rest van de financiële markten, al was de reactie in eerste instantie een stuk heftiger dan bij de techaandelen.

Goed nieuws voor bitcoin: "Optiemarkt voor het eerst sinds 2021 bullish"

De verwachtingen voor de bitcoin koers voor de komende zes maanden zijn voor het eerst in lange tijd weer eens positief. Dit blijkt uit data vanuit de optiemarkt, waarin handelaren speculeren op de toekomstige bitcoin koers. Het is het volgende puntje van vertrouwen in een markt waarin het een behoorlijke periode compleet aan vertrouwen ontbrak.

De zogenaamde '180-day call-put skew' is voor het eerst sinds de start van 2021 boven de nul uitgekomen. Dit leert ons dat bullish call-opties die binnen zes maanden aflopen momenteel duurder zijn dan bearish put-opties. Als de vraag naar call-opties stijgt, dan neemt de prijs daarvan toe en als ze duurder zijn dan put-opties, dan betekent dit over het algemeen dat de markt bullish is.

Een call-optie is in principe een contract waarin je afspreekt dat je op een zeker moment in de toekomst bitcoin mag aanschaffen tegen de huidige koers. Bijvoorbeeld dat je in juli 2023 een bitcoin mag kopen tegen de koers van vandaag.

Rusland en Iran gaan samen stablecoin uitgeven die gedekt is door goud

Rusland denkt aan een digitale valuta die gedekt is door goud. De regering werkt naar verluid samen met de Centrale Bank van Iran om samen een nieuwe cryptocurrency uit te geven.

Volgens het Russische persbureau Vedomosti gaan de twee landen deze Central Bank Digital Currency (CBDC) maken, als "token van de Perzische Golfregio". Het zou moeten dienen als betaalmiddel voor internationale handel.

Het token zal naar verwachting een soort stablecoin zijn die is gedekt door goud. Dat vertelt Alexander Brazhnikov, directeur van de Russian Association of Crypto Industry and Blockchain.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties