Goedemorgen Bitcoin: prijs BTC kan nog x18 gaan, volgens miljardenfonds

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoin ontbijt!

‘Bitcoin prijs kán nog 18 keer meer waard zijn’, aldus dit miljardenfonds

Bitcoin heeft een ‘aanzienlijk opwaarts potentieel’ als digitaal goud, zo stellen de fondsbeheerders van het Miller Opportunity Trust. Het lange termijn investeringsfonds is opgericht door de miljardair Bill Miller. Tijdens een update richting investeerders maakte men een vergelijking met goud.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In goud zit circa 11.000 miljard dollar aan vermogen opgeslagen, terwijl de marktwaarde van bitcoin rond de 600 miljard dollar.

Amerikaanse senator vindt dat ‘crypto’ de nieuwe schaduwbank is

De Amerikaanse senator Elizabeth Warren vertelt in The New York Times dat cryptocurrency’s volgens haar “de nieuwe schaduwbank” zijn. Warren staat al lange tijd bekend als criticaster van de cryptomarkt, en dat laat ze ook nu weer blijken.

De term schaduwbank slaat op een instelling die deel uitmaakt van het financiële systeem en tegelijk buiten het regelgevend kader opereert.

“Crypto is de nieuwe schaduwbank. Het biedt veel van dezelfde diensten, maar zonder de consumentenbescherming of financiële stabiliteit die het traditionele systeem bieden.”

Betaalgigant uit Mexico gaat aan de slag met bitcoin lightning

De Mexicaanse betalingsgigant Giant Grupo Elektra wil het bitcoin lightning netwerk gebruiken voor transacties. Grupo Elektra is het grootste bedrijf dat transactiediensten verleent en is voornamelijk in Zuid-Amerika populair.

Het bedrijf wordt gerund door de op drie na rijkste man van Mexico: Ricardo Salinas Pliego. Deze staat erom bekend een groot fan van bitcoin te zijn, 10% van zijn geschatte vermogen van $15.4 miljard zit in bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!