‘Bitcoin prijs kán nog 18 keer meer waard zijn’, aldus dit miljardenfonds

Bitcoin heeft een 'aanzienlijk opwaarts potentieel' als digitaal goud, zo stellen de fondsbeheerders van het Miller Opportunity Trust.

Het lange termijn investeringsfonds is opgericht door de miljardair Bill Miller. Tijdens een update richting investeerders maakte men een vergelijking met goud.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In goud zit circa 11.000 miljard dollar aan vermogen opgeslagen, terwijl de marktwaarde van bitcoin rond de 600 miljard dollar.

Bitcoin exposure

Eind augustus werd bekend dat het value fonds van miljardair Bill Miller exposure heeft in deze assetklasse.

Uit documenten ingediend bij de Securities & Exchange Commission bleek dat het fonds 1,5 miljoen aandelen heeft gekocht in het Grayscale Bitcoin Trust. De onderliggende waarde van die aandelen zijn 1.200 bitcoin, dus zo heeft men indirect exposure.

Tijdens een investeerdersupdate zei men:

'Tijdens het afgelopen kwartaal, toen de bitcoin prijs daalde, waren de aandelen in het Grayscale fonds tegen een zeer grote korting te koop en hebben we toegeslagen.

Bitcoin heeft een aanzienlijk opwaarts potentieel heeft als een vorm van 'digitaal goud'. Met een grotere marktkapitalisatie van goud dan $11.000 miljard, heeft bitcoin met bijna $ 600 miljard nog een lange weg te gaan hebben om de achterstand in te halen.

We zitten vroeg in een aanhoudende acceptatiecurve en Bitcoin zal volatiel zijn, maar het is alle risico's waard'.

Volgens The Block liet het fonds zich in januari dit jaar in soortgelijke bewoordingen uit.

'Nu we weten wat Bitcoin is, waarom zou iemand er dan iets van willen bezitten? Het korte antwoord is dat er geen andere assetklasse is die de liquiditeit van Bitcoin combineert met zijn opwaarts potentieel'.

Bullish uitspraken

Analisten en fondsmanagers lijken steeds meer te anticiperen op een volgende fase van de huidige bullmarkt.

Zoals onder meer on-chain Willy Woo, die door middel van zijn Supply Shock waarderingsmodel concludeert dat de huidige prijs onder de meest conservatieve schatting ligt.

Ook zou er vanuit de Amerikaanse markt de nodige aankondigingen gaan volgen.

Deze zondagnacht maakte de koers een beweging naar $52.000.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgoud

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...