Goedemorgen Bitcoin: Record aan long-liquidaties van 2023

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin ziet na correctie het hoogste aantal long-liquidaties van 2023

Het positieve momentum rondom de bitcoin koers is even verdwenen en ingeruild voor nervositeit. Op het moment van schrijven handelt bitcoin op de koers van 22.900 dollar en heerst er weer wat onzekerheid in de markt. De grote vraag is of het bitcoin lukt om zich te herpakken en het positieve momentum doorgezet kan worden.

De neerwaartse volatiliteit van de afgelopen dag veroorzaakte in ieder geval voor 46 miljoen dollar aan liquidaties voor de bulls. Dat was in ieder geval voor 2023 een recordaantal. Over de gehele geschiedenis van bitcoin genomen zijn dit echter geen extreme getallen, maar het laat zeker zien dat het bullish sentiment even verdwenen is.

Miljonairs springen op bitcoin, bijna 82 procent was in 2022 op zoek naar advies

Ondanks het uitdagende jaar 2022 voor de industrie, was volgens een onderzoek van deVere Group ruim 82 procent van de miljonairs geïnteresseerd in bitcoin.

Dit blijkt uit een poll die de investeringsfirma onder zijn clientèle organiseerde. Het gaat om miljonairs die een vermogen van tussen de 1,2 en 6,1 miljoen dollar aan assets bezitten.

Normaal gesproken zijn dit soort investeerders wat conservatiever en vooral geïnteresseerd om hun vermogen te behouden. Nigel Green, de CEO en oprichter van deVere Group denkt wel te begrijpen waarom de miljonairs toekomst zien in bitcoin. Hij gelooft dat de interesse voortkomt uit de kerneigenschappen van bitcoin, namelijk dat het een digitale, wereldwijde, grenzeloze, decentrale en onveranderbare vorm van geld is.

Alameda sleept Voyager de rechtbank in wegens lening van $445 miljoen

Alameda Research klaagt cryptogeldschieter Voyager Digital aan voor een bedrag van meer dan $445 miljoen. Het is een uiterste poging om de aflossingen van leningen te bewerkstelligen.

Alameda vroeg vorig jaar faillissementsbescherming aan, maar evenzo deed Voyager dat ook. Nu heeft de trading firm van FTX een rechtszaak aangespannen.

De zaak is ingediend bij de federale faillissementsrechtbank in Delaware. De advocaten van Alameda willen het totale bedrag terugkrijgen. Het gaat om $445,8 miljoen, wat nog kan oplopen als er bewijs wordt gevonden van meer betalingen van Alameda aan Voyager. Ze eisen ook de terugbetaling van de juridische kosten.