Goedemorgen Bitcoin: regels in Rusland aanstaande

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Deze Portugese bank start met bitcoinhandel

Bison Bank is de eerste bank in Portugal met toestemming om bitcoin handel en opslag te bieden aan hun klanten. De centrale bank moet bedrijven toestemming geven om met bitcoindiensten aan de slag te gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bison Bank komt met een nieuwe divisie: Bison Digital Assets. Deze divisie richt zich op het runnen van een beurs met ‘virtuele assests’. Dat maakt Banco de Portugal donderdag bekend.

Een snelle blik op de website van de bank verklapt welke diensten zij momenteel aanbieden: vermogensbeheer, deposito’s en investeringsbankdiensten aan particulieren en institutionele klanten. De bank is eigendom van een Chinese kapitaalgroep, gevestigd in Hong Kong. Het is eigendom van een in Hong Kong gevestigde Chinese particuliere kapitaalgroep.

‘MicroStrategy wil meer bitcoin kopen’

MicroStrategy CEO Michael Saylor heeft aan zijn aandeelhouders laten weten dat het bedrijf de intentie heeft om “met alle macht” meer bitcoin-aankopen na te jagen.

Op het moment van schrijven is MicroStrategy volgens de gegevens van Bitcoin Treasuries in bezit van de grootste wallet ter wereld met 129.218 bitcoin. Momenteel hebben die bitcoin een waarde van ongeveer 5,1 miljard dollar.

Regels in Rusland op komst: mining legaal, registratie voor bedrijven

De regulering van cryptovaluta in Rusland is neer verluidt erg dichtbij. Het ministerie van Financiën heeft de laatste hand gelegd aan zijn wetsvoorstel. Hierin staan regels voor investeerders, miners en ook exchanges.

De Russische autoriteiten namen lange tijd geen besluit over de manier waarop de lokale cryptomarkt moest worden gereguleerd. Begin 2022 stelde de centrale bank van het land voor om een ​​algemeen verbod in te voeren. President Poetin was hier echter op tegen.

De laatste maanden lijkt de regulering van cryptovaluta in Rusland in een stroomversnelling te zijn geraakt. De oorlog met Oekraïne (en de opgelegde financiële sancties) zijn hier wellicht ook debet aan.

“Volgens het wetsontwerp kan digitale valuta worden geaccepteerd “als een betaalmiddel dat niet de valuta van de Russische Federatie is”, evenals een investering, terwijl er geen verplichting aan verbonden mag zijn.”