Goedemorgen Bitcoin: Robinhood zet platform open voor opnames BTC

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Chainalysis bespioneert bezoekers van bitcoin website en meldt verdachten bij politie

Chainalysis gebruikt een blockexplorer-website als extra manier om verdachte bitcoiners te melden bij de politie. Iedereen laat digitaal sporen achter. Bedrijven als Chainalysis gebruiken die data en proberen dat te koppelen aan geldstromen van bijvoorbeeld bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Via www.walletexplorer.com kun je data opzoeken van transacties en adressen van het bitcoin netwerk.

Bitcoin minen weer 3% moeilijker na periodieke aanpassing

Het minen van Bitcoin is weer een stukje moeilijker geworden, 3,16% om precies te zijn. Dit is een ingebakken aanpassing van het bitcoin netwerk die tweewekelijks (om de 2016 blokken) van kracht is. Sinds blok 701.568 is de moeilijkheid aangepast.

Het netwerk ligt er gezond bij, want het is de vijfde opeenvolgende stijging sinds 31 juli dit jaar.

Bij Robinhood kun je nu jouw Bitcoin van het platform halen

Het grote Amerikaanse handelsplatform Robinhood start met opnames van bitcoin (BTC). Dat meldt het platform in een persbericht.

Tot voor kort kon je wel bitcoin kopen bij Robinhood, maar het niet naar je eigen wallet sturen. Je kon dus wel meedoen met de prijsactie, maar de echte asset kreeg je nooit in handen. Daar komt nu verandering in.

In de loop van volgende maand zullen de eerste gebruikers de optie krijgen. Daarna moet het uitgerold worden voor alle klanten van Robinhood.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!