Robinhood start met ondersteuning van bitcoin opnames voor miljoenen gebruikers

Het grote Amerikaanse handelsplatform Robinhood start met opnames van bitcoin (BTC). Dat meldt het platform in een persbericht.

Tot voor kort kon je wel bitcoin kopen bij Robinhood, maar het niet naar je eigen wallet sturen. Je kon dus wel meedoen met de prijsactie, maar de echte asset kreeg je nooit in handen. Daar komt nu verandering in.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de loop van volgende maand zullen de eerste gebruikers de optie krijgen. Daarna moet het uitgerold worden voor alle klanten van Robinhood.

Reden

Robinhood is het volgens grote platform dat opnames van bitcoin toestaat. Eerder besloot ook PayPal de poorten naar buiten open te zetten. Dit betekent simpelweg dat je daadwerkelijk je geld van het platform kunt halen in de vorm van BTC.

Volgens Robinhood past dit prefect in het doel van hun bedrijf: ‘het democratiseren van finance’. Tegelijkertijd is het ook een broodnodige stap, want bij concurrerende handelsplatformen kan dit vaak ook al.

Via Robinhood kun je handelen in aandelen en ook verschillende cryptocurrency’s. Naast bitcoin biedt het platform ook tokens aan. Bitcoin cash, bitcoin SV, dogecoin, ether, ether classic en litecoin zijn er ook te vinden.

Naast het opnemen van bitcoin komt Robinhood met een eigen crypto wallet. Daarover is nog niet veel bekend, maar volgens het platform moet het uiteraard een veilige mogelijkheid worden om je geld in te bewaren.

Het handelsvolume van bitcoin op Robinhood was in 2018 nog $8 miljard. In 2020 steeg dit tot maar liefst $54 miljard.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...