Goedemorgen Bitcoin: ruim $74 miljard aan Tether op de markt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Stablecoins blijven groeien: 5% extra digitale dollars erbij in november

Stablecoins blijven groeien. De organisatie achter de synthetische dollars blijven nieuwe tokens op de markt brengen. Het aantal stablecoins in omloop groeit verder door. In november alleen al groeide de totale markt met 5%.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het doel van dit soort tokens is duidelijk: de prijs moet gelijk blijven aan één dollar. Uitgevers van deze munten maken gebruik van verschillende methodes om dit voor elkaar te krijgen.

Chinese ambtenaar ontslagen na negeren bitcoin-verbod

Een voormalige Chinese ambtenaar is ontslagen nadat hij het verbod op ‘crypto mining’ negeerde. Naar verluidt gaat het om een man uit de Chinese provincie Jiangxi genaamd Xiao Yi. Hij zou zijn machtspositie hebben misbruikt.

Berichten zoals deze moet je altijd met een korreltje zout nemen, maar dit beleid ligt wel in lijn met de algemene trend in China. Het regime pakt de industrie rondom bitcoin hard aan. Ambtenaren die lak hebben aan de regels zullen dus ongetwijfeld ook worden gestraft.

Coinbase laat handelaren toe om portfolio te delen

Coinbase komt met een nieuwe functie voor handelaren. Als je trotst bent op je portfolio kun je die delen op het platform. Dat laat de grote cryptobeurs weten in een blogpost.

Product manager Rishav Mukherji is uiteraard in zijn nopjes met de nieuwe mogelijkheden. In een blogpost deelt hij de standaard PR-praatjes: “We willen de crypto-economie in staat stellen kennis en informatie te delen en van elkaar te leren.”

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...