Stablecoins blijven groeien: 5% extra digitale dollars erbij in november

Stablecoins blijven groeien. De organisatie achter de synthetische dollars blijven nieuwe tokens op de markt brengen. Het aantal stablecoins in omloop groeit verder door. In november alleen al groeide de totale markt met 5%.

Het doel van dit soort tokens is duidelijk: de prijs moet gelijk blijven aan één dollar. Uitgevers van deze munten maken gebruik van verschillende methodes om dit voor elkaar te krijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De dekking van met name de stablecoin Tether ligt al jaren onder een vergrootglas. De miljarden digitale dollars zijn namelijk niet allemaal één op één om te wisselen voor dollars. Het bedrijf achter Tether gebruikt ook andere waardepapieren en assets om USDT te dekken.

Ondanks kritiek vanuit Amerikaanse toezichthouders en andere partijen lijkt de rek er nog niet uit voor Tether en consorten.

De top 3 stablecoins in omloop:

  • Tether (USDT): ruim $74 miljard
  • USD Coin (USDC): ruim $34 miljard
  • Binance USD (BUSD): ruim $12 miljard

Stablecoins zijn populair in de wereld van bitcoinhandel. De grootste handelsparen op de grootste cryptobeurzen maken gebruik van Tether (USDT). Volgens CoinGecko werd er de afgelopen 24 uur voor $62 miljard verhandeld met behulp van USDT.

Het biedt mensen een manier om makkelijker en sneller met dollars in de weer te gaan. Je geld van een beurs naar een bank sturen kost tijd en geld, opties als USDT en USDC zijn goedkoper als je 'even snel' naar de dollar wil vluchten bijvoorbeeld.

Lees meer over:
stablecointether

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...