Goedemorgen Bitcoin: Russische ambtenaar voor internationale cryptobetalingen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Greenpeace uit kritiek op bitcoin mining

Milieuorganisatie Greenpeace USA uit op Twitter kritiek op bitcoin. Volgens de activisten heeft het een “verouderd en inefficiënt programmeersysteem”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De uitlatingen worden gedeeld naar aanleiding van de recente ‘upgrade’ van het Ethereum-protocol. De runner-up schakelde over van mining naar een nieuw consensusmodel.

Daarom uit Greenpeace USA kritiek op het proof-of-work-algoritme dat bitcoin al sinds dag 1 gebruikt.

Volgens de klimaatorganisatie draagt bitcoin mining bij aan de opwarming van de aarde. Ze adviseren dat bitcoin ook overschakelt op proof-of-stake (PoS).

Britse financiële waakhond waarschuwt voor cryptobeurs FTX

De Britse Financial Conduct Authority (FCA) waarschuwt voor de praktijken van FTX, één van de meest populaire beurzen op de markt, meldt de Financial Times vandaag. De Amerikaanse partij staat onder leiding van de miljardair Sam Bankman-Fried.

De financiële waakhond wil consumenten waarschuwen voor FTX, omdat ze geen licentie hebben om crypto’s en crypto-derivaten aan te bieden.

FTX is gevestigd op de Bahama’s, maar heeft inderdaad geen vergunning in het Verenigd Koninkrijk (en in Nederland). Terwijl consumenten wel met cryptovaluta kunnen handelen op het platform, ook met hefbomen wat zeer risicovol is.

Russische ambtenaar voor internationale betalingen met bitcoin

Bedrijven in Rusland krijgen mogelijk wat extra ruimte voor internationale betalingen met cryptocurrency’s. Een Russische ambtenaar van het minister van Financiën laat dit weten in een debat.

Volgens Interfax maakte Ivan Chebeskov, hoofd van het financiële beleid bij zijn Ministerie, duidelijk dat er wel nog flink werk aan de winkel is.

Sinds de oorlog in Oekraïne heeft Rusland te maken met een hoop extra sancties. Ook een deel van het internationale betaalnetwerk is niet meer te gebruiken voor Russische bedrijven.