Russische ambtenaar voor internationale betalingen met bitcoin

Bedrijven in Rusland krijgen mogelijk wat extra ruimte voor internationale betalingen met cryptocurrency’s. Een Russische ambtenaar van het minister van Financiën laat dit weten in een debat.

Volgens Interfax maakte Ivan Chebeskov, hoofd van het financiële beleid bij zijn Ministerie, duidelijk dat er wel nog flink werk aan de winkel is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sinds de oorlog in Oekraïne heeft Rusland te maken met een hoop extra sancties. Ook een deel van het internationale betaalnetwerk is niet meer te gebruiken voor Russische bedrijven.

Het gaat in dit soort berichten specifiek over ‘cryptocurrency’, dus niet alleen bitcoin. Het kan gaan om bijvoorbeeld stablecoins of andere tokens. Een open geldnetwerk is voor de meeste overheden niet per se heel interessant om te ondersteunen.

Verandering en uitproberen

Chebeskov laat een opmerkelijke quote optekenen: “Het is niet helemaal duidelijk hoe het moet worden gereguleerd, dus we geven bedrijven de mogelijkheid om te betalen met cryptocurrency met dit wetsvoorstel.” Hij geeft aan dat bedrijven zelf moeten bepalen hoe ze cryptocurrency’s gebruiken. In de praktijk moet nog blijken of dit klopt.

Ook bitcoin miners krijgen binnenkort te maken met nieuwe richtlijnen in het land.

Net als veel andere landen worstelt ook Rusland met het beleid rondom cryptocurrency’s. De Bank of Russia en het ministerie van Financiën van Rusland hebben hun standpunt ten opzichte van bitcoin en altcoins heroverwogen. Ze erkennen dat het noodzakelijk kan zijn om het gebruik van cryptocurrency’s voor internationale betalingen te legaliseren.

De twee overheidsinstanties zijn het er over eens dat “het onmogelijk is” om door te gaan zonder cryptocurrency als legaal betaalmiddel voor internationale handel. Het is dus onduidelijk om welke token of munt het uiteindelijk gaat. Het ligt voor de hand dat er geen totaal open beleid komt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRusland

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...