Goedemorgen Bitcoin: sancties vanuit VS voor Russische OTC-beurs

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Opmerkelijk: dit beetje bitcoin is met 17251% winst verkocht

Een bitcoin wallet uit 2015 is plots actief geworden tijdens de verkoopgolf gisteren. Uit on-chain analyse blijkt dat het beetje bitcoin met maar liefst 17251% is verkocht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In oktober 2015 kostte één bitcoin nog maar 277 dollar op de markt. Iemand heeft destijds een beetje bitcoin tegen die stuksprijs gekocht en het gisteren gespendeerd op de blockchain.

Binance stopt ook met derivaten in Australië

Binance klanten in Australië hebben negentig dagen om hun posities voor futures, opties en andere leverage posities te sluiten. De grootste bitcoin exchange ter wereld heeft vanwege toezichtregels moeten besluiten om te stoppen met het aanbieden van derivatenproducten in ‘Down Under’.

Amerika legt sancties op Russische beurs vanwege witwassen $160 miljoen

Het Office of Foreign Asset Control (OFAC) van het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft sancties aangekondigd tegen de cryptobeurs Suex. Dit is een over-the-counter (OTC) exchange voor cryptovaluta.

Formeel is het bedrijf geregistreerd in Praag, maar ze hebben fysieke kantoren in Moskou en St. Petersburg. Amerikaanse functionarissen van de overheid verklaren dat Suex op 21 september uitbetalingen heeft verwerkt voor ransomware-bendes en oplichters.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!