Goedemorgen Bitcoin: SBF gooit met modder naar voormalig werknemers bij FTX

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt,

Sam Bankman-Fried wijst met een beschuldigende vinger naar Caroline Ellison tijdens getuigenis

In een rechtszaak heeft Sam Bankman-Fried, voormalig CEO van FTX, zijn getuigenis afgelegd waarin hij probeerde de schuld van de ondergang van de cryptobeurs af te schuiven op zijn voormalige collega’s en partners. De focus lag op het in de problemen brengen van Alameda Research, een handelsbedrijf dat nauw verbonden was met FTX en geleid werd door zijn voormalige vriendin, Caroline Ellison, voor het niet afdekken van risico’s ondanks zijn advies.

Volgens CoinDesk geeft Bankman-Fried toe fouten te hebben gemaakt tijdens zijn tijd bij de cryptobeurs, met het grootste probleem het ontbreken van een risicomanager. Een makkelijk argument, daar waar de Bankman-Fried en consorten miljarden dollars ‘kwijt zijn’. Gedurende het verhoor probeerde hij echter aan te tonen dat de belangrijkste misstappen werden begaan door zijn ondergeschikten en niet door hemzelf.

Gemini klaagt failliet Genesis aan voor 60 miljoen aandelen in GBTC

Cryptobeurs Gemini heeft Genesis Global aangeklaagd voor zijn Gemini Earn-product. Er zijn naar wat schijnt meer dan 60 miljoen aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) als onderpand gebruikt voor een dienst die Gemini aan haar klanten aanbood.

Gemini werkt al jaren lang samen met Genesis. Aan deze samenwerking kwam een einde toen Genesis in een faillissementszaak terecht kwam. Nu komt Gemini in actie als onderdeel van een rechtszaak. De beurs van de Winklevii-broers probeert de GBTC-aandelen in handen te krijgen.

Nieuwe bitcoin ETF aanvraag ingediend bij de SEC

Nu de kans op een succesvolle spot bitcoin exchange traded fund (ETF) in de VS lijkt toe te nemen, proberen steeds meer spelers in de financiële sector hiervan te profiteren.

Eric Balchunas, ETF-analist van Bloomberg, deelt op X dat Roundhill Investments een aanvraag heeft ingediend voor een zogenoemde Bitcoin Covered Call ETF.

De naam zegt het al: het is een iets ander type financieel product dan we de afgelopen maanden hebben gezien.

Roundhill Investments is een bij de Securities and Exchange Commission (SEC) geregistreerd beleggingsadviesbureau gespecialiseerd in ETF-oplossingen. Het wil nu een bitcoin ETF op de markt brengen die inkomsten haalt uit een bitcoin futures ETF, die is gekoppeld aan het kopen en verkopen van optiecontracten.

In de indiening staat dat Roundhill Investments onderzoek heeft gedaan naar manieren om hun institutionele klanten effectief verschillende manieren blootstelling aan bitcoin te geven.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...