Goedemorgen Bitcoin: ‘SEC gaat stablecoins reguleren’

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

SEC gaat toezicht houden op munten zoals Tether

De Securities & Exchange Commission (SEC) wordt de Amerikaanse toezichthouder op de stablecoinmarkt. Bloomberg meldt dat het ministerie van Financiën nog deze week bekend gaat maken dat de SEC toezicht gaat houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het past in de lijn van de wetgever om stablecoinsbedrijven te gaan reguleren als banken of andere financiële instellingen.

Daarmee wordt het mandaat van de SEC verder uitgebreid naar verwachting. Denk aan het vergroten van hun handhavingsmaatregelen, maar voorzitter Gary Gensler heeft eerder ook duidelijk gemaakt dat de SEC over genoeg bevoegdheden beschikt om toezicht te houden op dit type bedrijven.

Nieuwe bitcoin ETFs in aantocht: eentje voor bears en de andere met een kleine hefboom

Amerikaanse ETF-uitgevers beginnen na de toelating van de eerste bitcoin futures ETFs al creatief te worden met hun plannen voor toekomstige bitcoin-gerelateerde ETFs.

Zo heeft uitgever Direxion een product op de planning waarmee mensen contracten kunnen kopen die de bitcoin koers shorten. De ETF moet op de markt komen onder de naam Direxion Bitcoin Strategy Bear ETF.

Laat duidelijk zijn dat het nieuwe product van Direxion wederom een futures ETF behelst. In plaats van fysieke bitcoin, zal Direxion de shortposities managen middels de contracten die door de Chicago Mercantile Exchange (CME) worden uitgegeven.

Topinvesteerder Anthony Scaramucci heeft meer dan $1 miljard aan Bitcoin

Topinvesteerder Anthony Scaramucci vindt het helemaal niet zo moeilijk om de potentie van Bitcoin te begrijpen. “Het kunnen inzien wat het potentieel van Bitcoin is, komt neer op het doen van onderzoek”, zo stelt de Amerikaan.

Scaramucci vertelde ook dat hij ongeveer een miljard dollar heeft in bitcoin, die hij vorig jaar begon te verzamelen. Waarom? Hij denkt dat Bitcoin in de toekomst van waarde gaat zijn in de wereldeconomie:

“Het is een grootboek dat draait op door wiskunde, en als je kijkt naar de geschiedenis van het geld, dan zie je dat Bitcoin fascinerend is. Het is een ledger met schaarste dat niet door een politicus of beleidsmaker kan worden beschadigd. Ik denk aan het een grote positie in de wereldeconomie in het volgende decennium.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!