Goedemorgen Bitcoin: SEC opent aanval op twee bitcoinoplichters

1029 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Nederlandse primeur: artikelen afrekenen met bitcoin

Persbericht – Een Nederlandse primeur: het betalen voor artikelen met bitcoin. De Nederlandse uitgeverij Citadel Media heeft de website bitcoinfocus.nl gelanceerd. Een platform voor educatieve content over bitcointrends en – ontwikkelingen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Citadel Media is een jonge media startup opgericht door de bitcoiners Arnold Hubach (25), Robin Heester (29) en Wessel Simons (43), allen sinds 2016 actief in de bitcoinwereld.

Bitcoinfocus.nl is de plek voor in-depth artikelen. Drie keer per week ontvangen abonnees een nieuwsbrief in hun mailbox. Alle artikelen zijn ook terug te lezen op de website www.bitcoinfocus.nl.

SEC gaat strijd aan met twee bitcoinoplichters

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) gaat achter twee bedrijven aan. Het is een bekend recept: een bedrijf belooft geld te investeren in bitcoin en andere tokens, maar er wordt bijna niets écht gekocht.

Edelman Blockchain Advisors LLC en Creative Advancement LCC haalde op deze manier bijna $4,4 miljoen binnen. Allemaal onder leiding van Gabriel Edelman. Volgens de SEC kwam er echter niets terecht van die investeringsplannen. Het geld ging naar familie, creditcards en andere betalingen.

Thiel pleit voor subsidies voor bitcoin miners

Fred Thiel ziet graag dat regelgevers in Amerika subsidie vrijmaken voor bitcoin miners. Het gaat om een potje die moet worden ingezet om miners energie-efficiënt te maken in de VS. Uiteraard gaat het hier om subsidies rondom het gebruik van ‘groene energie’.

Thiel is niet geheel objectief. De beste man is CEO bij Marathon, een grote bitcoin miner. Met het juiste groene label kun je als bedrijf makkelijker investeringen ophalen en zelfs subsidies ontvangen. Thiel hoopt daar dus ook van mee te profiteren.

Een goed voorbeeld daarvan is het feit dat Marathon eerder dit jaar een deel van hun hardware verplaatste. Uiteraard met de vermelding dat het gaat om ‘meer duurzame’ energiebronnen.