Goedemorgen Bitcoin: simpele indicator springt op groen

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Grootste energiebedrijf Kenia wil bitcoin gaan minen

Het Keniaanse Kengen, de grootste energieproducent van het land, heeft een oproep gedaan aan bitcoin miners om hun overproductie van duurzame energie in te zetten voor bitcoin mining.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

KenGen claimt dat 86 procent van de energie die ze opwekken afkomstig is van duurzame bronnen. Het grootste deel bestaat uit geothermische energie die het haalt uit de Great Rigt Valley.

Peketsa Mwangi, het hoofd van geothermische ontwikkeling bij KenGen, geeft aan dat zijn bedrijf behoefte heeft aan de hulp van bitcoin miners. "We willen ze hier hebben omdat we de ruimte hebben en voldoende energie in de aanbieding hebben, wat goed is voor de stabiliteit", aldus Mwangi.

Bitcoin obligaties El Salvador nog niet klaar voor lancering

Alejandro Zelaya, de minister van Financiën van El Salvador, heeft zich in een interview op 1 juni uitgesproken over de Bitcoin Bonds.

Volgens Zelaya is de tijd nog niet rijp om de obligatieronde waar El Salvador 1 miljard dollar mee wil ophalen te lanceren. Als redenen hiervoor voert Zelaya onder andere de zwakte en volatiliteit in de markt aan en het voortslepende conflict tussen Rusland en Oekraïne.

"Nee, de situatie is nog altijd hetzelfde. De bitcoin koers blijft het lastig hebben met het conflict in Oekraïne. Op de korte termijn zit er veel volatiliteit in de koers, maar op de lange termijn heeft bitcoin het tot nu toe altijd goed gedaan. Er is een toekomst en er is economische-innovatie en daar zetten wij op in", aldus Zelaya in het interview.

Deze indicator springt op groen en signaleert koopmoment voor bitcoin

De "Investor Tool" is op groen gesprongen en vertelt daarmee aan de markt dat we mogelijk op een punt zitten waar het kopen van bitcoin op de lange termijn tot bovenmatig goede rendementen kan leiden. Het gaat om een indicator die is ontworpen door Philip Swift van LookIntoBitcoin.

In essentie is het een hele simpele tool die het 2-jarige bewegende gemiddelde pakt en een factor 5 van die lijn in de grafiek plakt. Door de geschiedenis van bitcoin is dat grappig genoeg een hele goede set van lijnen gebleken om de toppen en bodems van bitcoin mee te voorspellen.