Goedemorgen Bitcoin: Speculanten zien $121 miljoen aan futures in rook opgaan

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin onder $30.000, speculanten zien 121 miljoen dollar aan futures in rook opgaan

Bitcoin is de afgelopen 24 uur onder de $30.000 geraakt en dat is minder nieuws voor speculanten die een long hadden open staan. De afgelopen 24 uur hebben futureshandelaren 121 miljoen dollar verloren, zo blijkt uit data van Coinglass. Een groot deel daarvan zijn longposities die een positie hadden tussen de $30.200 en $30.500.

Goedemorgen Bitcoin: Speculanten zien $121 miljoen aan futures in rook opgaan
bronnen: Coindesk, Coinglass

Handelsvolume voor bitcoin fonds van Grayscale hoogste punt in lange tijd

De interesse in het bitcoinfonds van Grayscale wint weer aan populariteit. Althans, dat is te zien als we naar het handelsvolume kijken.

Om precies te zijn gaat het om GBTC, het Grayscale Bitcoin Trust. Institutionele beleggers kunnen eenvoudig blootstelling vinden aan bitcoin tegen een lage managements fee. Beleggers hoeven dan geen private keys vast te houden of zich zorgen te maken over regelgeving.

Nadat de premium op GBTC-aandelen al begon te dalen sinds het handjevol aan nieuwe ETF-aanvragen van onder andere BlackRock, BitWise en Fidelity, zien we nu ook een ontwikkeling met het handelsvolume.

De dagelijkse volumes voor het grootste fonds van Grayscale bereikte op 13 juli een piek van $183 miljoen. Het vorige hoogtepunt stond 20 juni, iets minder dan een maand geleden, nog op $170 miljoen.

Banken in Hong Kong blijven erg terughoudend tegenover cryptomarkt

Traditionele financiële partijen in Hong Kong worstelen om de cryptosector te omarmen. Na goedkeuring van de overheid en de oproep van de toezichthouder om de crypto-industrie met open armen te verwelkomen, lijkt de realiteit een stuk lastiger.

Sinds 1 juni dit jaar kunnen cryptobedrijven weer legaal hun diensten aanbieden aan de markt in Hong Kong. De Hong Kong Monetary Authority (HKMA) oefende daarna zelfs druk uit op banken om deze ontwikkeling te versnellen.

Twee grote traditionele banken hebben nu echter naar verluidt alle activiteiten verboden die rechtstreeks verband houden met cryptocurrency’s. Ze verzetten zich tegen het openen van rekeningen waarop de fondsen van cryptoplatforms worden bewaard.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin