Goedemorgen Bitcoin: Square publiceert ideeën voor decentrale beurs

830 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Man opgepakt vanwege omwisselen $13 miljoen in Bitcoin zonder licentie

Een man uit Californië is veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf voor zijn bij geld witwassen en het runnen van een cryptobeurs. De 49-jarige Hugo Mejia had niet de juiste papieren om financiële diensten te verlenen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Financiën. Hij wisselde onder andere bitcoin in voor dollars. Mejia runde het illegale handelsplatform actief tussen mei 2018 en september 2020 en ontving een commissie om de transacties te verwerken.

Square publiceert white paper voor nieuw Bitcoin project genaamd tbDEX

Square lanceert een nieuwe bitcoin project. Het bedrijf van Jack Dorsey heeft een white paper gepubliceerd voor een decentrale beurs genaamd tbDEX.

In naam is het protocol (tbDEX) decentraal. Het doel is helder, het protocol moet het makkelijker maken om in en uit bitcoin te stappen. Square: ”Wij vinden dat de economie inclusief moet zijn. We moeten wegen bouwen naar de toekomst waar iedereen toegang heeft tot en kan deelnemen aan de economie.”

De white paper is 18 pagina’s lang en dient als blauwdruk voor wat er moet gebeuren binnen het project. Het protocol moet mensen in staat stellen om liquiditeit te vinden wanneer zij assets zoals bitcoin, fiat geld of echte goederen willen verhandelen.

Op het netwerk zelf bouw je een soort van eigen digitale identiteit op. Afhankelijk van de eisen die je zelf stelt en die anderen stellen aan de handel met jou kun je bepalen wat je wel en niet wil delen.

Amerikaanse bitcoin mining pool heeft ruim 15% van hashrate in handen

De Amerikaanse mining pool Foundry USA heeft 15,42% van de hashrate van bitcoin. Daarmee is het de nummer twee op de wereldwijde lijst. De organisatie steeg in de ranglijst na de exodus uit China.

Via mining pools kunnen miners samenwerken. Wanneer je aangesloten bent bij een pool krijg je naar verhouding een beloning als iemand een block vindt. Als lid van een mining pool heb je meer zekerheid over je inkomsten van mining dan wanneer je alleen aan de slag gaat.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...