Russische inspecteur opgepakt voor accepteren steekpenningen in bitcoin ter waarde van $75 miljoen

Een rechtbank in Moskou heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Dmitry Gubin. Hij was de voormalig senior inspecteur van het district Tverskoy, maar heeft steekpenningen in bitcoin ontvangen.

Bitcoin als steekpenning

Hij wordt ervan beschuldigd 2.718 BTC ter waarde van $75 miljoen aan steekpenningen te hebben ontvangen. Volgens het Telegram-account van The Moskou Court wordt Gubin nu geconfronteerd met ernstige aanklachten.

Hij zou betrokken zijn bij grootschalige corruptie op grond van artikel 290, sectie 6 van het Wetboek van Strafrecht van de Russische Federatie. Gubin wordt er ook van beschuldigd sectie 1 van artikel 286 te hebben geschonden door misbruik te maken van zijn officiële bevoegdheden.

Omdat wordt vermoed dat Gubin zijn land is ontvlucht, is er een arrestatiebevel door Interpol uitgevaardigd.

In september werd Kristina Lyakhovenko, een nauwe collega van Gubin, ook al gearresteerd vanwege een omkopingszaak. Sinds 2022 zit Marat Tambiev ook al vast voor een soortgelijk schandaal.

De meest opvallende steekpenningen die Gubin kreeg, vonden plaats in december 2021. De hackergroep “Infraud Organization” stuurde hem ruim 2.718 BTC om de inbeslagname van de assets van het collectief te voorkomen.

In juli nam een rechtbank in Moskou beslag op de 1.032 BTC in beslag van een soortgelijke zaak van Tambiev. De politie vond toegangscodes voor twee crypto-accounts. De informatie was verborgen in een map met de naam ‘Pensioen’ op de computer van de Rus.

Er wordt aangenomen dat Lyakhovenko en Gubin de resterende cryptocurrency’s hebben gekregen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsRusland

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...