Goedemorgen Bitcoin: Stackchainers kopen $1,5 miljoen aan BTC uit de markt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Stackchain nog steeds populair! Bitcoiners kochten al $1,5 miljoen uit de markt

Ken je de Stackchain nog? Het idee waarbij er incrementele bitcoinaankopen werden gedaan door een groep hardcore bitcoiners op Twitter? In totaal is er al $1,5 miljoen aan bitcoin uit de markt gekocht door dit initiatief.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het begon allemaal met een aankoop van $5 aan bitcoin door AriZonanHODL. Deze aankoop werd opgevolgd door een andere bitcoiner die $6 aan bitcoin kocht. Enzovoorts, enzovoorts.

In de afgelopen acht weken liep het totale aankoopbedrag op van $5 aan bitcoin tot maar liefst $1,5 miljoen. Er is meer dan 75 bitcoin uit de markt gekocht op deze manier.

Bitcoin flink in trek, indicator op hoogste punt sinds 2015

Er is een heuse accumulatietrend gaande op de bitcoin markt, zo blijkt uit on-chain gegevens van analysebedrijf CryptoQuant. De indicator realized Cap - UTXO Age Bands-indicator staat in de bullish stand, zo merkt Ki Young Ju, CEO van CryptoQuant, op.

De metric realized cap is in 2018 bedacht door Nic Carter en Antoine Le Calvez. De laatst bekende prijs op de blockchain van een beetje bitcoin noemen we de gerealiseerde prijs (realized price). De realized cap is het totaal aan gerealiseerde prijzen op de blockchain.

Europese Commissie stuurt MiCA naar parlement

In Europa is men druk in de weer met nieuwe regels voor bitcoin en dan met name de industrie daar omheen. De zogenaamde Europese cryptoactiva-verordening (MiCA) is nu naar het Europees parlement gestuurd.

De Europese Commissie heeft het wetsvoorstel dus doorgestuurd naar het volgende bestuurlijke orgaan. Maar dat betekent niet dat alles nu vast staat. Het ligt in de lijn der verwachting dat er nog wel wat aanpassingen gedaan moeten worden.

En dat is niet gek. Want de MiCA is een plan om alle 27 lidstaten van de EU gelijk te trekken op het gebied van cryptoregels.