Goedemorgen Bitcoin: Strateeg bank Singapore ziet geweldig potentieel in BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Strateeg bij bank Singapore ziet geweldig potentieel in bitcoin

Een hoge pief van de DBS Bank denkt dat bitcoin nog steeds een geweldig potentieel heeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daryl Ho, investeringsstrateeg en senior vice-president van de grootste bank van Sinpagore, ziet het wel zitten in het digitale internetgeld. Hij is van mening dat bitcoin een ongekende kans blijft, ondanks zorgen over de hoge volatiliteit op de cryptomarkt.

Tijdens een recente mediabriefing verklaarde DBS dat de mogelijkheid om met bitcoin transacties te verwerken zonder centrale tegenpartij voor de afwikkeling, het tot een ongekende kans in de geschiedenis maakt.

Ho merkte op dat bitcoin nogal wordt gedreven door het nut ervan. Het maakt de overdracht van waarde mogelijk door middels decentralisatie, waardoor de noodzaak voor centrale partijen wordt geëlimineerd.

“Voor de meeste methoden waarmee u activa verhandelt, is een centrale clearingpartij nodig om de transactie te verifiëren. Het is dus nog steeds een kans die fiatgeld niet kan kopen, omdat fiat-monetaire systemen nog steeds worden bestuurd door centrale banken.”

Bitcoin maakt zich op voor volatiele week, Raoul Pal verwacht diepere bodem

Bitcoin startte de nieuwe week wederom net boven de 19.000 dollar, waarmee de enorm krappe koersrange nog altijd in leven is. Ondanks de slechte inflatiedata van afgelopen week, is bitcoin erin geslaagd om boven de 19.000 dollar te blijven en is er geen diepere bodem gelegd.

Raoul Pal van RealVision heeft het idee dat slechte cijfers van de Amerikaanse bedrijven weleens voor nieuwe dieptepunten kunnen zorgen. "Naar mijn idee is de kans op een nieuw dieptepunt voor de bearmarkt deze of volgende week behoorlijk hoog", aldus Pal.

Mastercard wil banken helpen met bitcoin

Mastercard start met een nieuw product voor banken. Het gaat om een brug tussen handelsplatform Paxos en banken.

In de praktijk pakt Mastercard de rol op waar banken die nadenken over BTC juist bang voor zijn: compliance en veiligheid. Mastercard is natuurlijk een bekende naam in het huidige financiële stelsel. De betaalverwerker hoopt ook een graantje mee te pikken van de opkomst van bitcoin en alles daar omheen.

Volgens CNBC wil Mastercard hun rol als vertrouwde partij gebruiken. Banken zouden bij het bedrijf aan kunnen kloppen voor bitcoindiensten. Denk bijvoorbeeld aan handelen in de bankapplicatie voor klanten.