Goedemorgen Bitcoin: Strike lanceert app in Argentinië

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin betaaldienst Strike lanceert ook in Argentinië

Bitcoin lightning betaaldienst Strike lanceert in Argentinië. Dat maakt CEO Jack Mallers van het Amerikaanse bitcoinbedrijf bekend op Twitter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De technologie van Strike is vernieuwend te noemen. Gebruikers kunnen via de app elkaar beetjes bitcoin (satoshi's) overmaken via het lightning netwerk. Maar via Strike is het ook mogelijk om naast sats elkaar dollars of peso's te sturen. Tegen concurrerende tarieven op de markt van geldovermakingen waar giganten als Western Union, Moneygram en PayPal de dienst uitmaken.

Mini-miner vindt block en verdient 6,25 bitcoin

Met een hashrate van slechts 126 TH/s heeft een miner uit de Solo CK mining pool een block toegevoegd aan de bitcoinblockchain. De beloning voor het vinden van een block is op het moment 6,25 btc of ~$266.000.

De gelukkige winnaar van 6,25 btc heeft het block toegevoegd met mogelijk maar een of twee mining computers. Con Kolivas, beheerder van de Solo CK mining pool, feliciteerde de miner per tweet. Het gebeurt af en toe dat een solo-miner de blokbeloning opstrijkt. De voorlaatste keer bij Solo CK was een jaar geleden.

Met een hashrate van 126 TH/s heb je een kans van 1 op 10.000 om een block te vinden. Dat houdt in dat je, als je lang genoeg door zou minen en verder alles hetzelfde blijft, je eens per ruim 27 jaar beloond wordt.

Inflatiecijfers in VS bekend: 7% per jaar

Gisteren maakte het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) de nieuwe inflatiecijfers bekend voor de dollar in de Verenigde Staten. De geldontwaarding is maar liefst 7,0% ten opzichte van een jaar geleden! Hoge inflatiecijfers dus.

Op de website van het overheidsbureau is te zien waar deze 7,0% vandaan komt:

"De consumentenprijsindex voor All Urban Consumers (CPI-U) is met 0,5 procent gestegen in december op seizoensgecorrigeerde basis, na een stijging van 0,8 procent in november. In de afgelopen 12 maanden steeg de index voor alle items met 7,0 procent."