Mini-miner vindt block en verdient 6,25 bitcoin

Mini-miner vindt block en verdient 6,25 bitcoin

Met een hashrate van slechts 126 TH/s heeft een miner uit de Solo CK mining pool een block toegevoegd aan de bitcoinblockchain. De beloning voor het vinden van een block is op het moment 6,25 btc of ~$266.000.

Solo miner

De gelukkige winnaar van 6,25 btc heeft het block toegevoegd met mogelijk maar een of twee mining computers. Con Kolivas, beheerder van de Solo CK mining pool, feliciteerde de miner per tweet. Het gebeurt af en toe dat een solo-miner de blokbeloning opstrijkt. De voorlaatste keer bij Solo CK was een jaar geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met een hashrate van 126 TH/s heb je een kans van 1 op 10.000 om een block te vinden. Dat houdt in dat je, als je lang genoeg door zou minen en verder alles hetzelfde blijft, je eens per ruim 27 jaar beloond wordt.

Zeldzame vondst

Gevraagd naar zijn mening, vertelde miningexpert Hass McCook aan Cointelegraph dat dit voor het eerst was dat hij zoiets hoorde. “Dat het zeer zeldzaam is wat hier gebeurde, is nog een understatement,” zei hij.

De totale hashrate van het bitcoinnetwerk is op dit moment 174.000.000 TH/s. Vanwege deze omvang, gebeurt het minen nu grotendeels door bedrijven met datacenters, soms op verschillende plekken op de wereld, die vaak als enige doel het minen van bitcoin hebben. De grootste in de markt is AntPool met een aandeel van ongeveer 15% of 25.000.000 TH/s.

Con Kolivas is verrast door de aandacht die de mededeling over de winnende kleine miner genereert. “De respons hierop was buitengewoon, maar besef je dat mensen sinds het begin solo op Bitcoin minen; het verschil is dat de hashrate voor solo-mining elk jaar proportioneel minder wordt.”

De kans dat je als thuisminer een block wint, wordt dan misschien met het jaar kleiner. Maar daarmee wordt een verhaal dat een kleine miner wordt beloond voor het draaiende houden van zijn apparatuur mooier per jaar ook mooier.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
bitcoin mining

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan