Goedemorgen Bitcoin: Tesla verkoopt géén BTC in Q2

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Tesla verkoopt géén bitcoin in kwartaal twee

Tesla heeft het afgelopen tweede kwartaal géén bitcoin (BTC) verkocht. In 2021 is er voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin gekocht, waarvan driekwart in 2022 is verkocht. De resterende 184 miljoen dollar blijft voorlopig nog in de bedrijfskas.

Het is het vierde kwartaal op rij dat CEO Elon Musk & co de bitcoinvoorraad ongemoeid laat. Aan het einde van kwartaal twee stond de netto waarde op 184 miljoen dollar, zo blijkt uit de rapportage. Deze bitcoin heeft zijn afgelopen twee kwartalen zijn waarde behouden.

Britse regering negeert advies: crypto is niet hetzelfde als gokken

De Britse regering heeft een nieuw wetsvoorstel afgewezen dat de handel in cryptocurrency's zou classificeren en reguleren als gokactiviteiten. In plaats daarvan heeft de regering bevestigd dat ze de sector zullen reguleren zoals andere financiële diensten.

Het voorstel, afkomstig van het Treasury Committee van het parlement, had als doel de retailhandel en investeringsactiviteiten in niet-ondersteunde cryptovaluta's te reguleren als gokken. De aanbeveling was in lijn met bezorgdheid over de volatiele aard van cryptocurrencies, die sommigen zien als een risicovolle gok in plaats van een traditionele investering.

Het ministerie van Financiën sprak echter een "stevige afkeuring" uit over de aanbeveling. Andrew Griffith, de Britse minister van Financiële Diensten, vertelde het comité dat de regering vastbesloten is om de sector te behandelen als een integraal onderdeel van het financiële dienstverleningslandschap, eerder dan als een vorm van gokken.

Koeweit verbiedt alles wat je met bitcoin kunt doen

Koeweit gaat een verbod opleggen aan alle dingen die te maken hebben met cryptocurrency's, inclusief bitcoin. Op 18 juli vaardigde de Capital Markets Authority (CMA) een richtlijn uit met betrekking tot de controle en uitgifte van virtuele activa in het land.

De CMA is de belangrijkste financiële toezichthouder in het emiraat en schiereiland. De richtlijn van deze CMA komt neer op een "volledig verbod" op de belangrijkste use-cases van cryptocurrency's. In het kort: betalingen, investeringen en mining.

De richtlijn verbiedt lokale regelgevers ook om licenties af te geven aan bedrijven die iets met virtuele activadiensten doen.

Ondertussen zijn effecten en andere financiële instrumenten gereguleerd en (uiteraard) dus wel toegestaan door de Centrale Bank van Koeweit. De CMA heeft deze activaklassen vrijgesteld van het verbod.