Goedemorgen Bitcoin: tractie rondom BTC bij overheden Panama en Ethiopië

Goedemorgen! Begin de dag met een bitcoinontbijt. We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet.

Bitcoin als wettig betaalmiddel in Panama?

Er lijkt zich een volgend land aan te kondigen dat van Bitcoin een wettig betaalmiddel wil maken. Althans, als het aan de oppositie van Panama ligt komt er hier binnenkort een wet over.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Panamese congreslid Gabriel Silva is van plan om volgende maand een ​​wetsvoorstel in te dienen, dat de aanzet kan zijn om van Bitcoin een wettig betaalmiddel te maken. Ook wil hij een omgeving creëren dat fiscale en belastingvoordelen geeft aan crypto-gerelateerde bedrijven.

De kans dat Panama binnen no-time achter El Salvador aan gaat is klein, gezien Silva in de oppositie zit.

Lobbygroep wil Bitcoin aan de man brengen in Ethiopië

Ook in Ethiopië is men hard bezig om Bitcoin in het vizier van de overheid te krijgen. De lobbygroep genaamd Project Mano wil het voor elkaar krijgen dat de regering bitcoin gaat minen en hodlen. Daarnaast willen ze de lokale valuta koppelen aan de grootste cryptocurrency.

De lobbygroep ziet toepassingen die in lijn liggen met de Grand Ethiopian Renaissance Dam (GERD). Deze dam zou de Ethiopische inwoners 24 uur per dag van elektriciteit voorzien, maar ook kunnen worden ingezet voor Bitcoin minen.

De bouw van de dam is in 2011 gestart en vorig jaar zijn ze gestart van het vullen van het reservoir met water. Zo kan het land “miljarden dollars per jaar produceren” zo stellen ze.

General Motors start met Bitcoin betalingen als er voldoende vraag naar is

Bitcoin als betaalmiddel integreren is tegenwoordig goed mogelijk. Ook voor General Motors, zo blijkt. Mary Barra, directeur van de autofabrikant, geeft aan dat de weg naar acceptatie van BTC open ligt.

Wel moet er simpelweg vraag zijn vanuit klanten. Barra neemt geen positie voor of tegen bitcoin in, maar geeft in gesprek met CNBC aan dat ze er voor open staan.

Eerder dit jaar reageerde de directrice op de gebeurtenissen bij Tesla. De autofabrikant kocht voor $1,5 miljard aan bitcoin voor op de balans. Ze gaf toen aan de ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Wel werd duidelijk dat het bedrijf geen interesse heeft in zo’n soort positie in bitcoin. Die positie is voor zover bekend niet veranderd.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin