Goedemorgen Bitcoin: Trader verliest $100.000 aan stablecoins door fout

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Trader verliest $100.000 aan stablecoins door een arbitragebot

Een eigenaar met stablecoins heeft in paniek meer dan $100.000 verloren. Het gaat om de USDR, een stablecoin uitgegeven op het Polygon netwerk. Hij verkocht dit voor nul USDC en verloor daardoor zijn digitale fortuin.

Blockchain-trackingplatform Lookonchain deelt dat de USDR-stablecoin op 11 oktober zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor.

Een van de eigenaars van deze (niet zo stabiele) stablecoin ruilde 131.350 USDR in voor 0 USDC, waardoor een MEV-bot $107.000 aan winst kon sweepen en claimen. MEV staat voor Maximal Extractable Value, de maximale waarde die je met een bot uit een block kunt halen. Voorheen was dit de waarde die miners per block konden innen.

Deze analist voorspelt een bitcoin koers van ruim 600.000 dollar

De populaire pseudonieme analist InvestAnswers zegt dat bitcoin “binnenkort” de troon van goud en zilver zal overnemen als leidende “veilige haven” binnen het financiële systeem. Volgens InvestAnswers is het een stuk moeilijker (zo niet onmogelijk) om de bitcoin koers te beïnvloeden, in tegenstelling tot die van goud en zilver.

Om die reden verwacht InvestAnswers dat bitcoin de market cap van goud voorbij zal streven.

Op dit moment is de market cap van goud ruim 20 keer groter dan die van bitcoin. Dat betekent dat we na het overstijgen van goud een bitcoin koers van ruim 600.000 dollar op de borden te zien krijgen.

Dat lijkt vanaf de huidige koersen gezien als onmogelijk, maar vergeet niet dat het tien jaar geleden ook onmogelijk leek om de huidige koersen van 26.800 dollar per bitcoin voor elkaar te krijgen.

“Mensen maken zich veel zorgen en ik heb zoveel vragen beantwoord over of de papieren versies van goud en bitcoin de koersen van de daadwerkelijke assets kunnen beïnvloeden. Kan een papieren bitcoin de koers tegenhouden? Het probleem is dat er een groot verschil is tussen bitcoin en goud.

De nieuwe inflatiedata is goed voor de dollar, maar slecht voor bitcoin

De Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) voor september kwam binnen met een stijging van 3,7 procent op jaarbasis. Daarmee viel deze 0,1 procent hoger uit dan aanvankelijk werd verwacht. De zogenaamde kerninflatie (CPI minus voedsel en energieprijzen) daalde van 4,3 procent in augustus naar 4,1 procent in september.

Waarom is dat goed voor de Amerikaanse dollar en slecht voor de bitcoin koers?

De Amerikaanse dollar schoot als reactie op de inflatiedata omhoog en dat heeft alles te maken met het feit dat de Amerikaanse centrale bank hierdoor (mogelijk) zijn strenge rentebeleid langer moet doorzetten. Dat hoeft niet meteen te betekenen dat er nog meer renteverhogingen aankomen, maar dat zou bijvoorbeeld wel kunnen betekenen dat ze ervoor kiezen om de rente nog langer op dit verhoogde niveau te houden.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...