Deze analist voorspelt een bitcoin koers van ruim 600.000 dollar

De populaire pseudonieme analist InvestAnswers zegt dat bitcoin "binnenkort" de troon van goud en zilver zal overnemen als leidende "veilige haven" binnen het financiële systeem. Volgens InvestAnswers is het een stuk moeilijker (zo niet onmogelijk) om de bitcoin koers te beïnvloeden, in tegenstelling tot die van goud en zilver.

Om die reden verwacht InvestAnswers dat bitcoin de market cap van goud voorbij zal streven.

Groter dan goud

Op dit moment is de market cap van goud ruim 20 keer groter dan die van bitcoin. Dat betekent dat we na het overstijgen van goud een bitcoin koers van ruim 600.000 dollar op de borden te zien krijgen.

Dat lijkt vanaf de huidige koersen gezien als onmogelijk, maar vergeet niet dat het tien jaar geleden ook onmogelijk leek om de huidige koersen van 26.800 dollar per bitcoin voor elkaar te krijgen.

"Mensen maken zich veel zorgen en ik heb zoveel vragen beantwoord over of de papieren versies van goud en bitcoin de koersen van de daadwerkelijke assets kunnen beïnvloeden. Kan een papieren bitcoin de koers tegenhouden? Het probleem is dat er een groot verschil is tussen bitcoin en goud.

Wat goud betreft is het onmogelijk om te weten of er daadwerkelijk goud is dat het papier dekt, wat veel risico met zich meebrengt. Met bitcoin is dat een stuk eenvoudiger om te bewijzen en controleren, wat het veel betrouwbaarder maakt", aldus InvestAnswers.

Zilver is geen veilige haven meer

InvestAnswers gaat in zijn nieuwe video zelfs zo ver dat hij stelt dat zilver geen veilige haven meer is in het huidige financiële systeem. De transparantie van bitcoin kan er volgens hem ook toe leiden dat het goud zal inhalen, wat binnen tien jaar zou moeten gebeuren.

"Geloof me, vergeet de andere 20 voordelen die bitcoin heeft over goud. Ik ben ervan overtuigd dat bitcoin de prestaties van goud zal overklassen de komende 8 tot tien jaar, omdat je het kunt verifiëren.

Ik ken veel mensen die zich zorgen maken over papieren goud en de manipulatie door partijen als JPMorgan en de BlackRocks van deze wereld; maar dat kan niet in het geval van bitcoin, omdat het zo eenvoudig te verifiëren is.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....