Goedemorgen Bitcoin: Trailer van nieuwe Nederlandse documentaire!

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Tesla heeft nog altijd ruim 9.700 bitcoin

Tesla verkocht geen bitcoin in het vierde kwartaal van 2022. Dat blijkt uit het kwartaalverslag van de autofabrikant.

Onder leiding van Elon Musk is Tesla in rap tempo een bijzonder populair merk geworden. Niet alleen vanwege de producten van het bedrijf, maar ook simpelweg het aandeel en de aandacht voor Musk helpen mee. Tesla heeft zo'n 9.720 bitcoin op de balans staan. Tegen de huidige dagkoers is dat ruim $223 miljoen aan BTC.

Bitcoin Island in de Filipijnen

Economie VS groeit minder hard, bitcoin reageert nauwelijks

De Verenigde Staten deelden vandaag (donderdag, red.) de bbp-cijfers voor het laatste kwartaal van 2022. Het laat een gematigde maar dalende groei laten zien in vergelijking met het derde kwartaal.

Het bbp is het bruto binnenlands product, ofwel de totale waarde van alle in een land geproduceerde goederen en diensten. In dit geval gaat het om de opbrengst in de drie maanden oktober, november en december.

De algemene verwachtingen voor de bbp-cijfers van het vierde kwartaal van 2022 waren dat de economische groei in het land zou afnemen. In Q3 was het een stijging van 3,2%; terwijl de schattingen nu 2,6% suggereerden voor Q4.

Wat blijkt? Dat was correct, het werd een groei van 2,9%.

Amerikaanse bitcoinbeurs krijgt miljoenenboete van DNB

Coinbase Europe Limited krijgt een boete van De Nederlandsche Bank (DNB). De Amerikaanse cryptobeurs krijgt een bestuurlijke boete van 3.325.000 euro.

Net als veel andere internationale handelshuizen leverde Coinbase diensten aan Nederlanders zonder de vereiste registratie voor het aanbieden van cryptodiensten in Nederland. Dat meldt de centrale bank op haar website.

Nederlandse partijen moeten zich registreren bij DNB. De centrale bank is toezichthouder op het cryptoregister. Aan de hand van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) en andere controles komt een bedrijf dan uiteindelijk in het juiste lijstje te staan.