Tesla heeft nog altijd ruim 9.700 bitcoin

Tesla verkocht geen bitcoin in het vierde kwartaal van 2022. Dat blijkt uit het kwartaalverslag van de autofabrikant.

Onder leiding van Elon Musk is Tesla in rap tempo een bijzonder populair merk geworden. Niet alleen vanwege de producten van het bedrijf, maar ook simpelweg het aandeel en de aandacht voor Musk helpen mee. Tesla heeft zo'n 9.720 bitcoin op de balans staan. Tegen de huidige dagkoers is dat ruim $223 miljoen aan BTC.

In de cijfers van Tesla staat de waarde nog op $184 miljoen, maar zoals altijd is dit een momentopname. Bitcoin stond aan het begin van het kwartaal (eind september) rond $19.500, op 31 december doken we ver onder de grens van $17.000 met BTC.

Tesla verkocht in het tweede kwartaal van 2022 voor $900 miljoen aan bitcoin. Elon Musk en zijn Master of Coin (ja, dat is de titel van een financieel directeur bij Tesla) kochten voor $1,5 miljard aan bitcoin in 2021. Daarna verkocht men een gedeelte om te kijken 'hoe liquide de markt is'.

Bitcoin staat verder niet hoog op de publieke agenda van Tesla. In de recente aandeelhoudersvergaderingen wordt er niet over gesproken.

Bitcoinbetalingen

Tesla heeft ook nog een korte tijd bitcoinbetalingen geaccepteerd met hun eigen BTC Pay Server. Na negatieve berichten (of FUD) over de CO2-emissie van bitcoin mining stopten ze er echter ook al weer snel mee. Kort werd er gehint om de betalingen te hervatten als meer dan 50% van de rekenkracht gevoed zou worden door groene energie, maar zo ver is het nog altijd niet gekomen, blijkbaar.

Musk is tegenwoordig ook CEO bij Twitter. Hij wil van het social media platform ook een grote speler maken in het betaalverkeer. Ook hier is bitcoin echter nog niet of nauwelijks voorbij gekomen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...