Goedemorgen Bitcoin: Twitter en eToro willen samenwerken voor crypto- een aandelenhandel

Goedemorgen! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

FTX herstelt $7,3 miljard aan activa en bereidt zich voor op herstart

De bewindvoerders van FTX hebben 7,3 miljard dollar aan liquide assets boven water weten te halen. Ook ligt er een plan op tafel om de gevallen exchange door te laten starten. Dat zeggen de bewindvoerders van FTX tijdens een rechtszitting in Delaware deze week.

FTX gold als één van de grootste go to’s voor de cryptobelegger, maar in november 2022 moest het bedrijf van CEO Sam Bankman-Fried (SBF) het faillissement aanvragen. Sindsdien is hij verwikkeld in diverse gerechtelijke procedures en in oktober staat SBF zelf voor de rechter.

Twitter en eToro slaan de handen ineen voor handel in bitcoin en aandelen

Twitter gaat een samenwerking aan met eToro waardoor gebruikers van het platform aandelen, cryptocurrencies en andere financiële activa kunnen verhandelen. eToro biedt ook bitcoinhandel aan.

De samenwerking met eToro zorgt ervoor dat gebruikers van Twitter gemakkelijker koersen kunnen bekijken én starten met handelen. Het is mogelijk om een ​​knop aan te klikken met de tekst ‘view on eToro’, waarmee gebruikers kunnen doorklikken naar de site van eToro om daar activa te kopen en verkopen.

Elon Musk heeft eerder aangegeven Twitter te willen ombouwen naar een ‘super app’ die financiële diensten aanbiedt bovenop social media. Dit lijkt daarin de eerste stap. Twitter deelde dit nieuws met CNBC.

In maart werd er $3.810 miljard aan cryptovaluta verhandeld

In maart 2023 hadden cryptobeurzen weer een goede maand achter de rug. Het handelsvolume steeg voor derde opeenvolgende maand.

Deze stijging van de handelsvolumes kan niet worden losgezien van de koers van bitcoin die weer opkrabbelde. Na de ineenstorting van Silicon Valley Bank (SVB) en problemen bij enkele andere banken, kwam het positieve sentiment weer terug in de markt.

Het gecombineerde spot- en derivatenhandelsvolume op centrale cryptobeurzen steeg met 25,9% tot $3,81 biljoen. Of anders gezegd: $3.810 miljard. Het is het hoogste volume voor de spotmarkt en derivatenmarkt bij elkaar opgeteld sinds september 2022.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin