Goedemorgen Bitcoin: Verloren bitcoinfortuin komt na 6 jaar weer tot leven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Verloren bitcoinfortuin komt na 6 jaar weer tot leven

In 2017 besloten de Amerikaanse autoriteiten om de exchange BTC-e met onmiddellijke ingang te sluiten. Sindsdien staat er een behoorlijke hoeveelheid bitcoin van het beursplatform vast op hetzelfde adres. Op donderdag kwam daar echter verandering in, toen een lid van een Russische Telegram-groep constateerde dat de bitcoin van het beursplatform in beweging waren.

De wallet in kwestie ontving in november 2022 3.299 bitcoin van een wallet die op naam van BTC-e staat. Het betreft de eerste transactie van de wallet sinds 2017. Destijds stuurde de wallet 10.000 bitcoin (ongeveer 280 miljoen dollar) naar twee niet-geïdentificeerde ontvangers.

Bitcoin en crypto op de radar van G7: nieuwe regels op komst

De Groep van Zeven (of G7) wil gezamenlijk optrekken om de wereld van bitcoin en crypto te beteugelen. Dat blijkt uit nieuwe berichten over de top die dit jaar in Hiroshima plaatsvindt. Er wordt opgeroepen tot meer controle omdat de industrie onder andere een gevaar voor de financiële instabiliteit zou zijn.

De G7 bestaat uit Canada. Frankrijk. Duitsland. Italië, Japan. het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Eerst was het een G 8, maar Rusland is geen onderdeel meer van deze intercontinentale groep.

Volgens Kyodo News willen deze zeven landen strengere regelgeving voor de cryptosector. Men geeft aan dat het doel is om transparantie van het bedrijfsleven en de consumentenbescherming te vergroten. De G7 zal het tempo van de gerelateerde discussies opvoeren. Men erkent dat regels rondom bitcoin alleen kans van slagen hebben als men samen optrekt. Dit is lang niet het enige initiatief rondom bitcoin en internationale wetgeving. Binnen de Europese Unie is men bijvoorbeeld ook druk in de weer met regels voor de cryptosector. Voor zowel particulieren als bedrijven gaat er mogelijk een hoop veranderen de komende jaren. In Nederland, maar ook daar buiten.

Week in Bitcoin: Populaire analist voorspelt grote paniekverkoop voor bitcoin in 2023

Een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

De Federal Open Market Committee (FOMC) heeft zich weer beraad over de rentetarieven voor de komende periode. De groep centrale bankiers uit de Verenigde Staten besloot om de basisrente met 25 procentpunt te verhogen.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...