Week in Bitcoin: Populaire analist voorspelt grote paniekverkoop voor bitcoin in 2023

Een bewogen week voor bitcoin! We hebben het meest opmerkelijke nieuws voor je op een rij gezet.

Centrale Bank VS schroeft rente iets verder op, ondanks dreiging in banksector

De Federal Open Market Committee (FOMC) heeft zich weer beraad over de rentetarieven voor de komende periode. De groep centrale bankiers uit de Verenigde Staten besloot om de basisrente met 25 procentpunt te verhogen.

Deutsche Bank in de problemen? Credit default swaps schieten omhoog

Deutsche Bank lijkt na Credit Suisse de volgende grote Europese bank die in de problemen komt als gevolg van de renteverhogingen van centrale banken als antwoord op de hoge inflatie die overal ter wereld opdook. Waar de Duitse bondskanselier Olaf Scholz roept dat Deutsche bank enorm winstgevend is en er geen reden is voor zorgen, lijkt de markt daar op dit moment heel anders over te denken.

Het Witte Huis kraakt bitcoin op deze 5 punten af

De Amerikaanse overheid zegt in een nieuw economisch rapport (PDF) dat “bitcoin geen plannen heeft aangekondigd om over te stappen naar proof-of-stake”. In het rapport wordt zeer uitgebreid ingegaan op bitcoin en cryptocurrency’s, waarbij de termen in totaal maar liefst 305 keer worden genoemd. De website Daily Hodl heeft een vijftal punten uit het rapport gelicht die van belang zijn voor bitcoin.

Nieuwe mogelijke regels voor bitcoinverkeer in Europa zetten kwaad bloed

Het Europees Parlement stelt een nieuwe wijzigingen in de volgende versie van de anti-witwasrichtlijn. Ze willen dat cryptobetalingen boven de 1.000 euro alleen zijn uit te voeren door gereguleerde aanbieders van cryptodiensten. Bedrijven die bijvoorbeeld een bitcoinbetaling boven de 1.000 euro ontvangen, moeten dus ook een licentie aanvragen, is de gedachte. Het gaat nog om een concepttekst, en deze wijziging is nog niet vastgelegd bij wet.

Nasdaq start binnenkort met opslag van bitcoin

Nasdaq is van plan om in de komende drie maanden custody-diensten voor bitcoin en ether te lanceren. Dat vertelt Ira Auerbach, senior vice president en directeur van Nasdaq Digital Assets.

Bitcoin mining moeilijkheidsgraad stijgt 7,5%

De bitcoin mining moeilijkheidsgraad is bij block 782.208 bijgesteld naar 46.84 biljoen. Het is een stijging van 7,56% ten opzichte van de vorige aanpassing op 10 maart 2023.

Update: Binance hervat handel na oplossen bug

Binance gaat vandaag om 15 uur de handel op zijn platform weer opstarten. Dat betekent dat de spothandel weer start en dat de opnames ook weer mogelijk zijn. Dat meldt de grootste beurs van de markt op zijn website. Ook CEO Changpeng Zhao, die tijdens het oplossen van de bug, zijn volgers regelmatig van updates voorzag, bevestigt het oplossen ervan.

Video: Do Kwon en Han Chang-joon verlaten de Montenegrijnse rechtbank geboeid

Update: Do Kwon en Han Chang-joon zijn te zien op een video bij een rechtbank in Montenegro. Beide heren worden verdacht van verschillende zaken.

Je ziet de video hieronder:

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken van Montenegro, Filip Adzic, was Kwon een van de meest gezochte voortvluchtigen ter wereld. Hij zou in het bezit zijn geweest van valse documenten toen hij werd aangehouden. De Montenegrijnse autoriteiten zijn nog bezig om zijn identiteit te bevestigen.

Populaire analist voorspelt grote paniekverkoop voor bitcoin in 2023

De populaire analist Benjamin Cowen verwacht dat het jaar 2023 niet alleen maar hosanna zal zijn voor bitcoin. In een nieuwe strategie-sessie met Austin Arnold, de host van Altcoin Daily, voorspelt Cowen namelijk dat bitcoin later dit jaar aan een correctie begint waar er mogelijk zelfs weer paniek om de hoe komt kijken.

Legendarische handelaar voorspelt nieuwe all-time high voor bitcoin

Als je het aan de investeringslegende Peter Brandt vraagt, dan duurt het niet lang meer voordat bitcoin richting een nieuwe all-time high springt. Op het moment van schrijven handelt de koers op 28.131 dollar en zitten we nog redelijk ver verwijderd van de all-time high van 69.000 dollar, maar volgens Brandt gaat bitcoin binnen 12 maanden naar een nieuwe all-time high.

De juiste prijs voor bitcoin nu is $43.000, zegt PlanB

Als je het aan de Nederlandse analist PlanB en zijn modellen vraagt, dan zou de bitcoin koers op dit moment op ongeveer 43.000 dollar moeten liggen. Althans, als je de bitcoin koers voorspelt op basis van de S&P 500, de belangrijkste aandelenindex van de Verenigde Staten.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsweekoverzicht

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...