Goedemorgen Bitcoin: Visa opent deur voor BTC

Goedemorgen! Het laatste bitcoinnieuws op een rijtje, begin de dag met een bitcoinontbijt

Directeur van Visa noemt Bitcoin ‘digitaal goud’ en zet deur open voor integratie

Directeur van Visa zet de deur open voor bitcoin. In gesprek met aandeelhouders geeft Alfred Kelly aan dat hij uitkijkt naar het integreren van bitcoin en andere cryptocurrency’s in het ecosysteem van VISA.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Visa ondersteunt momenteel naar eigen zeggen al meer dan 160 valuta.

Kelly zegt in zijn presentatie wel iets opmerkelijks: Visa behandelt digitale assets met name als digitaal goud: ”Ze worden voornamelijk gebruikt als asset en niet gebruikt om mee te betalen.”

Geldschieter BlockFi registreert Bitcoin fonds bij de SEC

BlockFi gaat het opnemen tegen Grayscale in de race naar het institutionele geld. Blockfi, een crypto platform waarbij je Bitcoin en andere crypto’s kunt lenen en uitlenen heeft deze week bij de Securities and Exchange Commission (SEC) laten weten een fonds op te willen zetten.

Zo’n fonds houdt in dat institutionele beleggers dmv. aandelen in het Bitcoin fonds kunnen profiteren van de koersbewegingen van BTC.

India introduceert plannen voor verbod op Bitcoin

India en bitcoin zijn voorlopig geen gelukkig huwelijk. Het land worstelt al jaren met regelgeving rondom BTC. Er ligt nu een plan klaar om alle projecten met privacy aspecten te verbieden. Dat meldt Bloomberg.

Dit is een praktijkvoorbeeld van overheden die proberen de bitcoin revolutie in hun greep te houden. Het wetsvoorstel gaat met ook over een framework voor een digitale munt die wordt uitgegeven door de centrale bank van India.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...