Goedemorgen Bitcoin: Voyager gaat $280 miljoen uitkeren

Goedemorgen Bitcoin: Voyager gaat $280 miljoen uitkeren

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

CME lanceert nu ook euro-bitcoin futures

De CME Group gaat deze maand zijn eerste bitcoin- en etherfutures aanbieden die worden uitgedrukt in een europrijs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het tweede kwartaal was een recordmaand voor het handelshuis uit Chicago. Nog nooit sinds de start van bitcoinfutures in 2017 werd er zo veel in dit investeringsproduct gehandeld.

Nu komen ze met een nieuw financieel product. Het gaat om cash-settled bitcoin futures, maar dan met de euro in plaats van de Amerikaanse dollar. De euro-futures bestaan uit vijf BTC per contract.

Cryptobank Voyager gaat $280 miljoen uitkeren aan klanten

Cryptogeldschieter Voyager zegt dat het een aantal "hogere en betere" aanbiedingen heeft ontvangen dan die van AlamedaFTX in juli. Ook hebben ze toestemming gekregen om een deel van de klantentegoeden terug te geven.

Voyager is een cryptobank waar klanten geld stallen in ruil voor rente. Of beter gezegd: stalden, want door de enorme prijsdaling kwamen ze in financiële problemen en bleken ze niet aan alle betaalverplichtingen te kunnen voldoen.

Het bedrijf heeft nu toestemming gekregen om $270 miljoen aan klantengelden terug te geven. Dit wordt aangehouden bij de Metropolitan Commercial Bank (MCB). De rechter die de faillissementsprocedure in New York voorzit heeft dit besluit genomen.

Binance lanceert crypto pinpas in Argentinië met 8% cashback

Cryptobeurs Binance is een samenwerking aangegaan met Mastercard. Ze lanceren een reward card waarbij klanten in Argentinië een vergoeding krijgen in bitcoin en andere cryptocurrency's als ze aankopen doen met de pinpas.

Het product is momenteel nog in bèta en wordt daarom alleen in Argentinië uitgerold. De Binance Card zal naar verluidt in de toekomst ook in andere landen beschikbaar worden. Het gaat om een prepaid card die je dus kunt gebruiken met (crypto)geld dat je daadwerkelijk bezit.

De betaalpas wordt uitgegeven door Credential Payments. Alle klanten en gebruikers van Binance met een Argentijnse ID-kaart kunnen aankopen doen en rekeningen betalen betalen met hun bitcoinbalans. Op de achtergrond wordt het netwerk van Mastercard gebruikt, waardoor de pas bij meer dan 90 miljoen winkeliers werkt.

Gebruikers van Binance Card krijgen tot 8% cashback op hun aankopen. Daarnaast hoeven ze ook geen kosten te betalen voor geldopnames. De bitcoin die ze aanhouden wordt dan automatisch en realtime omgezet in fiatvaluta.

Lees meer over:
Bitcoin goedemorgen bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties