Cryptobank Voyager gaat $280 miljoen uitkeren aan klanten

Cryptogeldschieter Voyager zegt dat het een aantal “hogere en betere” aanbiedingen heeft ontvangen dan die van AlamedaFTX in juli. Ook hebben ze toestemming gekregen om een deel van de klantentegoeden terug te geven.

Dollars terug naar klanten

Voyager is een cryptobank waar klanten geld stallen in ruil voor rente. Of beter gezegd: stalden, want door de enorme prijsdaling kwamen ze in financiële problemen en bleken ze niet aan alle betaalverplichtingen te kunnen voldoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het bedrijf heeft nu toestemming gekregen om $270 miljoen aan klantengelden terug te geven. Dit wordt aangehouden bij de Metropolitan Commercial Bank (MCB). De rechter die de faillissementsprocedure in New York voorzit heeft dit besluit genomen.

Het gaat hierbij wel puur om contanten. Klanten die dollars aanhielden, gingen er (dankzij uitlatingen van Voyager) van uit dat dit allemaal FDIC-verzekerd was. Dat bleek niet het geval, zo was te lezen in een waarschuwing van de Federal Reserve.

De cryptobank had geld op de rekening staan ​​toen het op 5 juli faillissement aanvroeg. Die tegoeden werden bevroren toen de faillissementsprocedure begon. Voor cryptodeposito’s is het nog even afwachten wat er gaat gebeuren.

Overname

Daarnaast maakt Voyager zelf bekend dat er maar liefst 88 geïnteresseerde partijen zijn die het bedrijf willen redden van zijn financiële problemen. Daaruit zijn er 20 potentieel geïnteresseerde partijen overgebleven met wie ze “actieve discussies” voeren.

Een van de meest spraakmakende biedingen kwam in juli van Alameda en FTX. De cryptobeurs had wel oren naar een deel van Voyager. Maar nu blijkt dat het bod is afgewezen, omdat er betere aanbiedingen zijn gedaan.

Alameda stelde voor om alle activa en uitstaande leningen van Voyager op te kopen, behalve die aan het failliete Three Arrows Capital. Vervolgens zouden ze de activa liquideren en fondsen in Amerikaanse dollars willen uitdelen via het platform FTX US.

Voor Voyager was dit echter niet “waarde maximaliserend” voor zijn klanten. De verwachting is dat op 7 september uitsluitsel wordt gegeven over een eventuele overname.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Download onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws