Goedemorgen Bitcoin: vrouw steelt BTC van haar tinderdate

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Man gedrogeerd door tinderdate om zijn Bitcoin te stelen

Ook op Tinder lijk je niet meer veilig als je bitcoin hebt. Een man werd gedrogeerd door zijn tinderdate, ze was uit op zijn bitcoin wallet. Jameson Lopp van Casa beschrijft dit wonderlijke verhaal in een blogpost.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het slachtoffer moet de dag goed zijn begonnen: hij had na wat korte gesprekken een afspraakje geregeld met een vrouwelijke ‘cryptocurrency trader’. Hij vond de vrouw in het echt er ietwat anders uitzien dan op de foto’s, maar buiten dat leek er op het eerste gezicht weinig aan de hand. Het was een standaard date. Het ging mis toen ze besloten het appartement van het slachtoffer op te zoeken.

Grootste betaalkanaal óóit geopend op Bitcoin Lightning Netwerk: $330.000

Een mooi moment voor het Bitcoin Lightning Netwerk. Gisteren is er een nieuw kanaal geopend met een recordgrootte van 10 bitcoin (BTC). Nog nooit eerder gebeurde dat.

Het gaat om een betaalkanaal tussen ACINQ en OpenNode van maar liefst 10 BTC. Met de huidige dollarprijs komt dat neer op ongeveer $330.000. Via dit payment channel kunnen nu instant bitcoin betalingen worden gestuurd tegen nagenoeg geen kosten, van tussen de 1 satoshi en 1.000.000.000 sats.

TikTok doet betaalde promotie van cryptocurrency’s in de ban

Influencers op TikTok mogen geen bitcoin en andere cryptocurrency’s meer promoten tegen een vergoeding. Het platform zet een dikke streep door alle content die financiële diensten aanprijst. Daar valt de wereld van bitcoin ook onder.

Andere markten die hierdoor worden geraakt zijn bijvoorbeeld creditcards, Forex-bedrijven en ook leningverstrekkers. De nieuwe aanpak is onderdeel van een update aan het beleid rondom ‘branded content’

Volgens Daily Mail is deze maatregel een direct gevolg van de promotie van investeringen met een te hoog risico. Veel accounts promoten piramidespelen en andere malafide constructies.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...