Goedemorgen Bitcoin: wetsvoorstel VS om cryptobedrijven te betrekken in sancties

943 totale weergaven

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Elizabeth Warren stelt wetsvoorstel op voor cryptosancties

Democraat en senator Elizabeth Warren wil via een wetsvoorstel voor elkaar krijgen dat Russen niet meer via Amerikaanse cryptobeurzen kunnen handelen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een aantal dagen geleden keurde de politica af dat Russen gebruik kunnen maken van cryptovaluta. Ze vindt nu ook dat exchanges de sancties tegen Rusland moeten afdwingen. Om ervoor te zorgen dat dit ook echt gebeurt, heeft ze nu een wetsvoorstel opgesteld.

Volgens het voorstel zouden bedrijven moeten kiezen tussen zakendoen met de Verenigde Staten of met Rusland. Ze kunnen niet voor beide markten kiezen. Dit zou zelfs voor buitenlandse beurzen gelden. Kiezen de exchanges niet? Dan moeten ze volgens Warren worden bestraft met secundaire sancties.

Mysterieuze hacker claimt voor meer dan $7 miljard aan bitcoin te bezitten

“Ik ben behoorlijk rijk. Ja, in principe hoef ik niet te werken om rond te komen. Ik heb voor meer dan 7 miljard dollar aan bitcoin.”

Aldus de mysterieuze hacker die opereert onder het pseudoniem Gummo. In twee interviews met Soft White Underbelly, een YouTube-kanaal met 3,18 miljoen abonnees, vertelt de hacker zijn verhaal.

Gummo beweert meer dan 30 jaar in ‘het veld’ te hebben gewerkt. Waar hij in eerste instantie begon als een blackhat hacker met criminele intenties, geeft hij aan zich nu juist op de goede zaak te richten. Onder andere door bedreigingen op te sporen, te werken aan cybersecurity en het helpen van developers.

Broer ex-president Kazachstan in de boeien vanwege illegale bitcoinmining

Opmerkelijk nieuws. Nursultan Nazarbayev, de broer van de voormalige president van Kazachstan Bolat Nazarbayev, is verdacht van het illegaal minin van cryptocurrency’s.

Hij is één van de 106 mensen die hiervan worden verdacht in een grootschalige opsporingsactie van de regering. Dat maakt de Financial Monitoring Agency bekend.

Nog een ander persoon uit de elite wordt genoemd. Het gaat om Kairat Itemgenov, eigenaar van het farmaceutische concern Europharma en de zeventiende rijkste persoon van het land volgens de Forbes 2021-ranglijst.