Goedemorgen Bitcoin: whale koopt 12.340 BTC sinds 12 november

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin wallet na bijna 11 jaar weer actief

Een bitcoiner die met recht kan zeggen over handen van diamant te beschikken, heeft vannacht voor het eerst sinds 2011 zijn bitcoin in beweging gebracht. De munten stammen uit het jaar waarin Satoshi Nakamoto voor het laatst van zich liet horen voordat hij definitief van het toneel verdween.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De oorspronkelijke investering van 8.425 dollar uit 2011 is op het moment van schrijven 23,7 miljoen dollar waard. Wat maar aangeeft hoe succesvol bitcoin de afgelopen tien jaar is geweest.

MicroStrategy heeft na nieuwe aankoop 124.391 bitcoin in bezit

MicroStrategy koopt 1.914 extra bitcoin (BTC). Het Amerikaanse bedrijf kocht voor ruim $94 miljoen aan BTC. Dat maakt het MicroStrategy bekend in een persbericht.

Onder leiding van directeur Michael Saylor stapte MicroStrategy in 2020 over naar een bitcoin standaard. Als organisatie proberen zij op allerlei manieren extra bitcoin te kopen, bijvoorbeeld door obligaties uit te geven. Daarnaast wordt de cash van het bedrijf omgezet in bitcoin.

Dat laatste is nu het geval. De laatste aankoop brengt het totaal van MicroStrategy op 124.391 BTC. Dat heeft ze zo’n $3,75 miljard gekost. De gemiddelde aankoopprijs van al hun bitcoin ligt rond $30.000.

Bitcoin whale koopt de dip en verzamelt 12.340 BTC sinds 12 november

Een bitcoin whale maakt goed gebruik van de recente prijsdalingen. Een adres kocht recentelijk 120 extra bitcoin. Het totaal komt daarmee om 12.340 bitcoin sinds 12 november.

De wallet stopte tijdelijk met bitcoin kopen toen de koers recentelijk even kort boven de grens van $50.000 kwam. Het is niet bekend wie er achter deze grote stapel bitcoin zit.

Dit adres kán een onbekend adres zijn van bijvoorbeeld een cryptobeurs. Maar er zijn relatief weinig transacties van en naar deze wallet, dus dat matcht niet met het beeld van een beurs of broker.