Goedemorgen Bitcoin: zes weken op rij in het rood…

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

Bitcoin daalt voor het eerst sinds 2014 voor 6 weken op rij

Het zijn een paar donkere maanden voor de bitcoin koers en op basis van de afgelopen weken zelfs een van de slechtste periodes uit de gehele koersgeschiedenis. Voor het eerst sinds 2014 hebben we namelijk moeten dealen met 6 achtereenvolgende rode weken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met de koersval naar 31.000 dollar per bitcoin is de angst weer helemaal terug in de markt en is de spanning om te snijden. De wekelijkse sluiting op 8 mei op 34.000 dollar betekende namelijk de zesde rode week van bitcoin op rij.

Binance wil af van misleidende reclame in Turkije

Binance is een populaire bitcoinbeurs. Het handelsplatform is ook groot in Turkije. In het land proberen criminelen via advertenties misbruik te maken van de naamsbekendheid van Binance.

De cryptobeurs zet nu een stap naar de rechter om misleidende advertenties stop te zetten. Zo’n 7% van het verkeer naar binance.com komt uit Turkije. Het is daarmee een grote afzetmarkt.

Een van de opvallende advertenties gebruikt de gehele stijl van Binance. De boefjes adverteren met ‘Binance Tourist exchange’. Onder die naam vind je telefoonnummers. Dit is echter een partij zonder banden met de echte Binance.

Bitcoin koers daalt tot onder $31.000, laagste niveau sinds juli ’21

De koers van bitcoin is gisterenavond tot onder de $31.000-grens gezakt. Te midden van de onrust op de mondiale financiële markten, moet ook bitcoin flink inleveren.

De prijs van bitcoin bereikt daarmee een dieptepunt sinds juli 2022. Destijds stond de low om en nabij de $29.000. Bitcoin stond op moment van schrijven 7% lager ten opzichte van een etmaal ervoor. Vergeleken met exact een week geleden is het nog schrijnender: -18%.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!