Goldman Sachs onderzoekt mogelijkheden voor optiehandel met bitcoin

De Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs Group onderzoekt de mogelijkheid om de handel van crypto-opties aan te bieden.

Optiecontracten

De bank wil wederzijds binnende derivatenhandel voor cryptovaluta faciliteren, en dan in het bijzonder via een over-the-counter desk. Het laat zien dat de multinational steeds meer betrokken raakt bij bitcoin en financiële instellingen die producten willen verhandelen die van digitale activa zijn afgeleid.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een optie is een derivaat waarbij de koper de mogelijkheid (of: optie) heeft om een vooraf afgesproken contract te lichten, inclusief de vooraf overeengekomen prijs. Daarmee kunnen investeerders kosten en risico’s voor de langere termijn afdekken.

Een bekender (en ander type) derivaat is een futurecontract. Hierbij krijg je het recht om een onderliggende asset, bitcoin in dit geval, op een specifieke datum tegen een specifieke prijs te (ver)kopen.

Goldman Sachs

Goldman Sachs is een van de weinige Wall Street-banken die de optiemarkt voor cryptovaluta aan het verkennen is. Bloomberg breekt het nieuws. Ze halen enkele anonieme bronnen aan.

Met de zogenaamde bilaterale opties kunnen handelaren de transacties customizen, zodat cryptobezitters zoals hedgefondsen en bitcoinminers risico’s kunnen afdekken of opbrengsten kunnen verhogen.

De markt voor deze opties staat nog in de kinderschoenen, maar wordt gedomineerd door cryptobedrijven zoals Genesis Global Trading en Galaxy Digital Holdings. Traditionele banken blijven vooralsnog ver achter, maar daar komt als het aan Goldman Sachs ligt dus verandering in.

De bank ziet de vraag naar dit derivatentype enorm groeien en willen in de optiemarkt een volgende stap zetten, zo vertelt Andrei Kazantsev, directeur cryptohandel bij de bank.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!