Goldman Sachs versterkt diensten rondom Bitcoin met extra liquiditeit

960 totale weergaven

Goldman Sachs Group heeft een bitcoin trading groep. Dat was eerder te lezen in een memo voor medewerkers van de grote investeringsbank.

Zij voorzien een groei in interesse in bitcoin futures en daarom gaat het bedrijf in zee met Galaxy Digital. Zij gaan voor de liquiditeit zorgen, zodat de traders van de bank kunnen handelen zoals ze willen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Liquiditeit

Steeds meer grote klanten van Goldman Sachs willen via hun de markt van bitcoin betreden. Om goed mee te kunnen bewegen in een volatiele markt is liquiditeit belangrijk. Je wil de juiste posities in kunnen nemen als de situatie daar om vraagt.

Galaxy Digital is een financiële dienstverlener die zich volledig richt op bitcoin en aanverwante markten. Het is een logische partner voor Goldman Sachs.

Damien Vanderwilt van Galaxy Digital geeft uitleg tegenover CNBC. Volgens hem is de stap van Goldman Sachs een logisch gevolg van hoe de bankwereld werkt.

Vanderwilt: ”Wanneer een bank dit doet hebben de andere banken hebben de angst om achter te blijven.” Dat geldt vooral voor een situatie waarin concurrenten (oud of nieuw) profiteren van die stap.

Grootbanken in Amerika mogen niet zomaar met bitcoin aan de slag in Amerika. Mede daarom kunnen partijen als Galaxy Digital uitkomst bieden, via hen krijgt in dit geval Goldman Sachs toegang tot de assets die ze willen.”

Handel in bitcoin futures

De handelaren van de bank kopen en verkopen bitcoin futures en non-deliverable forwards op het handelsplatform van CME Group.

Beide financiële producten bieden handelaren de mogelijkheid om te speculeren op een toekomstige prijs van bitcoin. De derivatencontracten worden gedekt door cash.

Echte bitcoin komt niet in het spel voor, het enige wat er toe doet is de prijs van BTC als asset.

Volgens de memo is Goldman Sachs momenteel niet bezig met fysieke bitcoin, in ieder geval niet om mee te handelen.

Goldman Sachs is een grote instelling met tienduizenden werknemers. De meningen zijn logischerwijs intern ook verdeeld over iets als BTC. Toch lijkt de grote bank langzaam maar zeker overstag te gaan: ook hier groeit de vraag naar mogelijkheden met bitcoin.

Banken

Amerikaanse banken bieden steeds meer bitcoin producten aan. Dit jaar moeten er nog honderden banken starten met BTC. Dat belooft financieel dienstverlener NYDIG.

NYDIG specialiseert zich in diensten voor grote financiële instellingen. Het kopen, verkopen en opslaan van bitcoin moet via hen bij talloze banken mogelijk worden. Direct vanuit de normale online bankomgeving.

Zo ver is het echter nog niet. Voorlopig zijn het van de grotere banken vooral kleinere stapjes. Een trading desk voor futures, of de eerste fondsen voor vermogende klanten zien we nu opduiken.

Commerciële banken lijken langzaam maar zeker overtuigd te raken van bitcoin. De directeur van JPMorgan zei recentelijk nog: ”Bitcoin kan mij niets schelen, ik heb er geen interesse in.”

Toch is ook die bank begonnen met bitcoin services, klanten willen het en bitcoin als een asset wordt te groot om compleet te negeren.

Ook zien banken heel goed dat er veel geld vanuit hun richting grootmachten als Coinbase worden verstuurd. Daar ligt een mogelijke markt voor alle banken die zich er aan willen wagen.

Lees meer over:
AmerikabankGoldman Sachs

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd