Gouverneur van Texas is groot fan van bitcoin en mining

Gouverneur Greg Abbott van Texas is positief over bitcoin mining. Hij uitte zelfs zijn wens dat de staat het epicentrum van alle bitcoin mining in de hele wereld moet worden. Volgens Abbott is het erg goed voor het elektriciteitsnet van de staat.

Mining in Texas

Volgens de verklaring van de gouverneur is zijn staat Texas zich bewust van het potentieel van bitcoin. Daarom wil hij dat Texas er een centrale rol inneemt.

"We zullen vooruitgang blijven boeken met bitcoin en blockchain. Wij promoten het en zijn een ambassadeur."

Abbott vertelt dat zijn staat pal achter bitcoin staat en de daarbij horende activiteiten. Volgens de politicus is bitcoin hét voorbeeld van innovatie. Ze staan niet alleen open voor 'de technologie', maar ze willen zich ook als anti-regulerende staat manifesteren. Ze willen qua wetten en regels dus niet in de weg zitten.

Texas heeft volgens Abbott een aparte werkgroep opgericht die zich zal concentreren op het soort wetten dat het voor bitcoin juist aantrekkelijker kan maken. Ook wat betreft bitcoin mining, dus.

Energienet

Hij deelt dat het elektriciteitsnet in Texas erg open als onafhankelijk is. Daarnaast is de vraag-repsonse benadering tamelijk bijzonder, omdat het veel meer op de vrije markt is overgelaten. Bij andere machtsstructuren in de meeste staten in de VS is dat wel anders, aldus Abbott.

Bovendien hebben de inwoners van Texas de mogelijkheid om elektriciteit te kopen bij een lokale energieleverancier, wat anderen de kans geeft om hun elektriciteitsverbruik te verminderen in tijden van grote vraag.

"Mensen die geen elektriciteit nodig hebben voor een aantal uur of voor een dag, kunnen ze terugschroeven."

Bitcoin mining bedrijven zijn van deze uiterst dynamische afnemers. Eerder dit jaar kregen miners al miljoenen uitbetaald voor het uitzetten van hun rigs.

Intussen is er in New York aan de andere kant van het land een verbod op nieuwe bitcoin miners doorgevoerd. Hier is juist angst voor een verergerd klimaatprobleem.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsmining