Grayscale lanceert nieuwe trust voor MakerDAO’s governance token

374 totale weergaven

Grayscale Investments, ’s werelds grootste beheerder van crypto-activa, heeft de lancering aangekondigd van een nieuw beleggingsproduct: de Grayscale MakerDAO Trust. Deze stap breidt Grayscale’s uitgebreide aanbod van beleggingen in digitale activa verder uit door selecte beleggers blootstelling te bieden aan MKR

Grayscale’s portfolio uitbreiden

De Grayscale MakerDAO Trust is ontworpen als een closed-end fonds, vergelijkbaar met de andere single-asset producten van Grayscale. Het biedt geaccrediteerde beleggers de mogelijkheid om exposure te krijgen naar MKR, een cruciaal token binnen de Decentralized Finance (DeFi) ruimte.

Als closed-end trust staat het geen directe opnames toe, wat betekent dat de fondsen van investeerders in wezen voor een periode vastzitten, met als enige exitstrategie de verkoop van aandelen.

Recente toevoegingen aan het aanbod van Grayscale

De laatste toevoeging van Grayscale komt kort nadat het bedrijf twee andere trusts introduceerde voor de inheemse tokens van Bittensor (TAO) en Sui (SUI). Deze lanceringen weerspiegelen de strategie van het bedrijf om zijn aanbod op de snel evoluerende cryptomarkt te diversifiëren.

Grayscale’s productuitbreiding gaat door nu het meer opties wil bieden voor investeerders die geïnteresseerd zijn in de cryptoruimte.

MakerDAO: een belangrijke speler in DeFi

MakerDAO is een belangrijke entiteit in de DeFi-sector, vooral bekend vanwege de uitgifte van DAI, de op twee na grootste stablecoin qua marktkapitalisatie. MKR, het governance token voor MakerDAO, stelt houders in staat om deel te nemen aan kritieke besluitvormingsprocessen binnen het Maker Protocol, waarbij alles van risicoparameters tot onderpandtypes kan worden beïnvloed.

Grayscale’s beslissing om een trust te lanceren die zich richt op MKR benadrukt het belang van het token in het DeFi-ecosysteem.

Grayscale’s strategische groei

Rayhaneh Sharif-Askary, Grayscale’s Head of Product and Research, benadrukte de groeiende vraag naar diverse cryptobeleggingsproducten. “De lancering van de Grayscale MakerDAO Trust stelt investeerders in staat om de groei van het hele MakerDAO-ecosysteem te ervaren,” verklaarde ze.

Deze verklaring onderstreept de toewijding van Grayscale om haar productsuite uit te breiden om aan de vraag van investeerders te voldoen. De introductie van de MakerDAO Trust, samen met de recente Bittensor en Sui trusts, geeft Grayscale’s strategische focus aan op het verbreden van de toegang tot verschillende digitale activa.

Wat is de volgende stap voor Grayscale?

Naarmate de cryptomarkt volwassener wordt, zal de rol van Grayscale in het aanbieden van gestructureerde investeringsmogelijkheden naar verwachting groeien. De MakerDAO Trust is slechts een van de vele stappen die het bedrijf neemt om zijn positie als leider in het beheer van crypto-activa te verstevigen.

Beleggers moeten verdere aankondigingen verwachten naarmate Grayscale doorgaat met het verkennen van nieuwe mogelijkheden binnen het digitale activalandschap.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....