Grootste supermarktketen van Kroatië accepteert bitcoin (BTC) als betaalmiddel

848 totale weergaven

Konzum, de grootste voedselfabrikant en supermarktketen van Kroatië, accepteert bitcoin (BTC) als betaalmiddel.

Daar bericht vandaag persbureau Reuters over.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze zijn daarmee de eerste retailer in het land (ruim 4 miljoen inwoners) die in totaal negen cryptocurrency’s accepteert, waaronder bitcoin.

Konzum is de grootste supermarktketen van het land, met ruim 700 winkels en ruim 10.000 medewerkers. Ook zijn er winkels in Bosnië/Herzegovina en in Servië.

Naar eigen zeggen bedienen ze dagelijks circa 650 duizend klanten. Het is onderdeel van de Fortenova Grupa, de grootste voedselproducent en -retailer in de Balkan.

Voorlopig is de optie wel beperkt tot online aankopen. Wel zijn ze van plan om het te gaan introduceren bij de fysieke winkels.

Wereldwijd zijn er diverse bedrijven die bitcoin accepteren als betaalmiddel. In oktober maakte de Nederlandse winkelketen Score bekend dat ze bitcoin gaan accepteren.

Doorgaans is er een derde partij bij betrokken die de ontvangen bitcoin direct omwisselt in de lokale valuta.

Naast on-chainbetalingen is er het Lightning Network, waarbij razendsnelle betalingen mogelijk zijn. Daarvoor zal de ontvanger een betaalkanaal moeten openen en deze liquide moeten maken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
betaalmiddelBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...